szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túl sokan használják már a Messengert ahhoz, hogy ne aknázza ki a Facebook. Az üzenetküldő alkalmazásban már meg is kezdték a hirdetések megjelenítésének próbaüzemét.

Régóta szó van már arról, hogy a Facebook valamilyen formában reklámmal szórná meg az üzenetváltásra létrehozott mobilos Messenger alkalmazást. Persze miért is ne tenné, hiszen az app tavaly nyáron rekordot döntött azzal, hogy a havi aktív felhasználók száma elérte az 1 milliárd főt, egy ekkora tömegnél pedig vétek lenne nem értékesíteni a hirdetők számára a Messenger felületét. Eddig azonban nem sok jelét láttuk annak, hogy valóban efelé haladnánk, mostanra azonban változott a helyzet.

A Facebook bejelentése szerint elindult a tesztelési fázist, így egy szűk kör már láthatja, hogyan jelennek majd meg a hirdetések az alkalmazásban. A reklámok nem a beszélgetésünkbe eszik majd be magukat, ami jó hír. De már rögtön az alkalmazás megnyitása után látható nyitóképernyőn ott lesznek, ez a rossz.

©

A hirdetési felület a Messenger nyitó lapján, a Kedvencek és a További beszélgetések közötti részen jelenik majd meg, maguk a reklámok viszonylag nagy helyet foglalnak majd el. A hirdetők anyagai képpel, valamint szöveggel és hivatkozással együtt kerülnek majd ki. A méretük miatt azonban biztosan előfordul majd, hogy egy görgető mozdulatot az app félreért majd, és úgy veszi, hogy meg akarjuk nyitni a reklámot.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidám barakkok: tiltólistán a szegénység, hajtóvadászat a legnyomorultabbak ellen

Vidám barakkok: tiltólistán a szegénység, hajtóvadászat a legnyomorultabbak ellen

Egy kis ország, amely olajban úszik, de még nem tudja, mit kezdjen vele

Egy kis ország, amely olajban úszik, de még nem tudja, mit kezdjen vele

Magyar Nemzet: Csoportos létszámleépítés fenyeget a Tescónál

Magyar Nemzet: Csoportos létszámleépítés fenyeget a Tescónál