szerző:
hvg.hu

A tavaszi Windows-frissítőcsomag megszünteti azt a sokszor zavaró helyzetet, hogy a Windows frissítéseit nem lehet kikapcsolni, vagy legalább elodázni. Most jön az operációs rendszer szundi gombja.

A Microsoft 2017 tavaszára ígérte az új Windows 10-es frissítőcsomag, a Creators Update érkezését, így a következő 1-2 hónapban valószínűleg elérhetővé válnak majd az újdonságok. Mert hogy ezekből lesz bőven, hogy pontosan milyenek, azt erre a linkre kattintva lehet megnézni.

Most derült fény egy óriási fejesztésnek nem nevezhető, de a felhasználói élményhez sokat hozzáadó újításra. Az operációs rendszer frissítései eddig – ha akarta az ember, ha nem – mindig letöltődtek a számítógépre, ezt ki sem lehetett kapcsolni. Nemrég bejelentették, olyan kapcsolót is kap a Creators Update, amivel a jövőben ez lehetővé válik. A fejlesztők a hivatalos blogon most azt is elárulták, olyan gomb is lesz az új Windowsban, amivel késleltetni lehet a frissítést.

Az ébresztőórák mintájára megalkotott snooze, avagy szundi gomb megnyomásával három napra fel lehet függeszteni a frissítés letöltését. Az idő letelte után valószínűleg újra felugrik majd az ablak, hogy telepítheti-e a gép a frissítéseket, és ezt minden bizonnyal újra késleltethetjük majd.

©

Mindezek mellett manuálisan is megadhatjuk, hogy pontosan mikor frissüljön a Windows 10, de ha erről az időpontról később kiderül, hogy mégsem felel meg, ismét átírhatjuk.

Ha máskor is tudni szeretne a Windows újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!