szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Egyelőre csak pár információt lehet tudni a Tesla oldalán váratlanul felbukkanó napelemről, de a legfontosabb, hogy bárhol használható lesz, és egy kiegészítővel 0 felé közelíti az áramszámlát.

Elon Musk tavaly ősszel mutatta be a Tesla újdonságát, melyben a tetőcserepekkel ötvözik a napelemeket, így nem kell külön-külön venni a kettőt, a tető rögtön napelemes lesz. (Erről itt olvashat.) Az ötletes újítással van egy kis gond: nem mindenki akarja/tudja a teljes tetőt erre cserélni.

Vélhetően ez az igény ihlette a Solar Panels napelemet, a szokásoktól eltérően mindenféle nagyszabású bemutató nélkül megjelent a Tesla oldalán. Ezúttal nem napelemes tetőről, hanem szimpla napemelekről van szó, melyeket bármelyik tetőre fel lehet majd szerelni.

©

Ezt a napelemet a cserepes megoldáshoz hasonlóan össze lehet kötni a Powerwall akkumulátorral, a napelemmel elnyert energiát így raktározhatják is a háztartások – ez a kombináció már 0 felé csökkenti az áramszámlát.

A Panasonic körzeműködésével készülő termékről több információ egyelőre nincs, az árát sem tudni. Ha értesülni szeretne, amikor kiderült a Tesla új napelemének ára és pontos megjelenése, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!