szerző:
hvg.hu

Nem lehetett panasz 2017 első hat hónapjára, jó néhány csúcstelefon mutatkozott be a világnak. Úgy tűnik, hogy a második félév sem lesz kevésbé eseménydús.

Még szerencse, hogy a nagy gyártók – elvileg – felosztják maguk között az évet. Van, aki az év elején szeret kirukkolni az újdonságával, más inkább a tavaszt, illetve a nyárt részesíti előnyben, és olyan is van, aki, mondhatnánk, lefoglal magának egy hónapot, például a szeptembert. A nagy tech-seregszemlék is elválnak térben és időben, szóval mindig vannak újdonságok.

Már idáig is jó pár csúcstelefont ismerhettünk meg, például a Galaxy S8-akat, az LG G6-ot, a HTC U11-et vagy a frissen debütált OnePlus 5-öt. Egyelőre azonban még csak az év felén vagyunk túl, és még jó pár aspiráns várakozik a startvonalnál.

Itt van mindjárt a Google, és újdonságai, a Pixel 2 és a Pixel XL 2. Tavaly a Pixel és a Pixel XL volt a zsinórmérce az androidos telefonok számára, és most felejtsük el egy pillanatra, hogy a keresőóriás annyira nem számolt a nagy kereslettel, hogy kénytelen volt azzal szembesülni, nem tud elég telefont gyártani (gyártatni) ezekből a modellekből. Az eddigi értesülések szerint az újdonságokba Snapdragon 835 chipkészlet kerül, jó sok RAM, remek kamerák, és persze sok szoftver is lesz a telefonon. A Pixel XL2-ről a GFX Benchen megjelentek alapján rengeteg specifikáció kiderült, és ezzel együtt az is, hogy méltó ellenlábasa lehet az ugyancsak a második félévben érkező iPhone 8-nak.

Az LG is tartogat még meglepetést erre az évre, a V30-at. Ez a telefon lehet a gyártó első OLED kijelzős modellje, de arról még viták vannak, hogy vajon tényleg két kijelzője lesz-e. Korábban kiszivárgott képek alapján úgy tűnik, hogy a másodlagos kijelzőt, amennyiben lesz ilyen, a 6,2”-es fő képernyő alól lehetne kihúzni, éppen úgy, mint korábban a csúsztatható mobilok esetében. Természetesen Snapdragon 835 chipkészlet lehet benne (Adreno 540 GPU-val), és kétféle belső tárhely-, illetve RAM-változatban (64 GB/4 GB, 128 GB/6 GB) jelenne meg. A jól értesültek úgy tudják, hogy a hátoldali kamera 13 MP-es, a szelfikészítő pedig 8 MP-es lesz.

©

Kevés, még be sem mutatott telefonról kaptunk annyi fülest, mint a Nokia 9-ről. Szivárogtak ki róla fotók, a teljesítménytesztjeire is rácsodálkozhattunk, sőt még a RAM-járól is érkeztek információk. Köztudott, hogy a Samsung is tartogat még csúcstelefont erre az évre, amellyel leginkább a Note 7-es fiaskót szeretné feledtetni. A Galaxy Note 8-at várhatóan augusztus 26-án fogják bemutatni New Yorkban. Kiderült, hogy kulcsfontosságú benchmarkokban veri az iPhone 7 Plust, és még videót is láthattunk a frontoldali paneljéről.

És persze hátra van még az idei év talán legjobban várt modellje, az iPhone 7s és iPhone 7s Plus mellett érkező jubileumi iPhone, amit nemes egyszerűséggel mindenki csak iPhone 8-ként emleget, még ha végül nem is az lesz a neve. Rengeteg pletyka és kiszivárogtatás

©

köthető ehhez a modellhez, így már áprilisban sok mindent tudhattunk róla. Később felbukkant 360 fokos videó is, gyárból kiszivárgott rajzok alapján a nyomtatott modellje is elkészült, sőt az áráról is érkeztek nem túl szívderítő hírek.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Ömlik az állami pénz a divatiparba, amióta ott megjelent Orbán Ráhel és egy szűk baráti kör

Ömlik az állami pénz a divatiparba, amióta ott megjelent Orbán Ráhel és egy szűk baráti kör

„Politikai pedofil vagy” – kiborultak a kommentelők Szentgyörgyvölgyi Péter óvodai akcióján

„Politikai pedofil vagy” – kiborultak a kommentelők Szentgyörgyvölgyi Péter óvodai akcióján

Kiderült, mire költenek sok pénzt a mobilosok

Kiderült, mire költenek sok pénzt a mobilosok

A betlehem után itt a Szent Sír

A betlehem után itt a Szent Sír

Tűz ütött ki a Campona környékén - papírbálák gyulladtak meg

Tűz ütött ki a Campona környékén - papírbálák gyulladtak meg