szerző:
hvg.hu

Friss felmérések szerint az amerikai felhasználók valójában nem bánják az iPhone 8 akár 1000 dollár fölé kúszó árát. De ha tényleg meglépi az Apple, itthon garantáltan óriási felháborodás lesz belőle.

A küszöbön álló jubileumi iPhone (nevezzük egyszerűen csak iPhone 8-nak) árcédulájára a várakozások szerint legalább 1000 dolláros ár kerülhet, ami bizony még Amerikában sem kevés. Hogy itthon ez mit jelent majd, abba már most félve gondolunk bele, már csak azért is, mert ha hiszi, ha nem, a világon jelenleg Magyarországon kell a legtöbbet kifizetni egy iPhone-ért. (És hogy miért, arra is megtaláltuk a választ.)

A Loup Ventures felméréséből, amelybe félezer amerikai felhasználót vontak be, az derül ki, hogy az iPhone 8 utáni jelenlegi érdeklődés jóval magasabb, mint az iPhone 7 és iPhone 7 Plus után volt az elmúlt év hasonló időszakában. A megkérdezettek negyede már most biztos abban, hogy meg fogja venni az iPhone 8-at, szemben 2016 nyarával, amikor csak a megkérdezettek 10 százaléka akart új iPhone-t (iPhone 7-et) vásárolni.

Hasonló érdeklődést mutatott a Morgan Stanley áprilisi felmérése is. Az ezer megkérdezett iPhone-tulajdonos 92 százaléka válaszolta azt, hogy valamennyire valószínű, illetve nagyon is valószínű, hogy új iPhone-t vesz a következő évben. Ez egyfelől jó hír lehet az Apple-nek, másfelől viszont Tim Cook épp ezt a felfokozott várakozást okolta azért, hogy elmaradt a tervezettől az iPhone-értékesítés a második negyedévben.

Az új iPhone-t – melyről itt megtalál minden kiszivárgott részletet és fotót – várhatóan szeptemberben mutatják majd be. És biztosak vagyunk benne, hogy ha az eredeti ára valóban 1000 dollár fölött lesz, akkor az a már említett hazai árképzés és a magyar fizetési viszonyok mellett mind az Apple-rajongóknál, mint az Apple-utálóknál téma lesz egy darabig. Már csak azért, mert ha jól számoljuk, nagyjából 400 ezer forintról beszélünk. Egy telefonért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!