szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Twitter egy hasznos beállítási lehetőséggel állt elő: némítani lehet azokat az értesítéseket, amelyek minket nem érdeklő és/vagy vélhetően kamu profiloktól jönnek.

Nagyon bosszantó a Twitteren (is), amikor látjuk, hogy érkezik egy értesítés, ránézünk, majd látjuk, hogy ez egyáltalán nem érdekelt volna minket, mert valami kamu profilnak tűnik az új lájkoló vagy követő. Az ilyen eseteket most már meg lehet előzni a közösségi oldalon, köszönhetően egy új beállítási lehetőségnek.

Először a „Beállítások”, majd az „Értesítések”, aztán pedig a „Speciális szűrők” feliratra kattintva az alábbi lehetőségek jelennek meg.

©

Általunk nem követett és minket nem követő profilok értesítéseit is lehet némítani, illetve az adott lehetőségeket választva azoktól sem kapunk értesítést, akik vélhetően trollok vagy kamu profilok, hiszen az alapértelmezett profilképpel rendelkezők, az emailcímüket és/vagy telefonszámukat meg nem erősítők, valamint az új fiókkal rendelkezők értesítései is külön-külön némíthatók.

Ilyen beállítási lehetőségeket el tudnánk képzelni a Facebookon is. Bár ezek még hiányoznak, de nagyon fontos adatvédelmi beállítások megadhatók a Facebookon is, ehhez korábban adtunk is tippeket: első ilyen cikkünkben többek között a „Ki találhat rám?” funkció, a facebookos adatgyűjtés korlátozása és az idegesítő ismerősök letiltása került szóba, a második ilyen alkalommal a kéretlen megjelölések, a belépési figyelmeztetések, a bejegyzések láthatósága és a nyilvános adatok kapcsán is adtunk hasznos tanácsokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mary Trump kész nevet változtatni, hogy eltávolodjon Donald Trumptól

Mary Trump kész nevet változtatni, hogy eltávolodjon Donald Trumptól

Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról

Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron