szerző:
hvg.hu

Egy Chrome-bővítmény lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással csatoljunk levelünkhöz olyan fájlt, amelyet egyébként valahol felhőben őrzünk.

Amennyiben egy felhőszolgáltatónál őrzött fájlt csatolnánk elektronikus levelünkhöz, akkor előbb le kell tölteni azt a bizonyos állományt. A Share and attach files in Gmail nevű Chrome-bővítmény viszont lehetővé teszi, hogy kihagyjuk ezt a lépést.

Több nagy felhőszolgáltatóval (pl. Dropbox, Google Drive, Evernote, One Drive) is együttműködik. A letöltése és a települése után egy kis változást fedezhetünk fel, amikor új levelet kezdünk írni. Alulra ugyanis egy újabb ikon is beköltözött. Ha erre, illetve a fájl csatolása lehetőségre kattintunk, akkor már választhatunk is a felhőszolgáltatók közül, de természetesen meg kell adnunk a kapcsolódó fiókunkat.

©

Az engedélyek megadása után, már kiválaszthatjuk azt a felhőtárolót, ahol a csatolni kívánt fájl tartózkodik. Ezt megkeressük, rákattintunk, és már meg is történt a csatolása, anélkül, hogy le kellett volna töltenünk.

Sajnos van egy hátránya ennek a bővítménynek, nem mutat előnézetet a fájlokról, így pontosan tudnunk kell a csatolandó állomány elnevezését.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!