szerző:
hvg.hu

A Nemzetközi Űrállomás egyik űrhajósa timelapse videót készített, melyen egyszercsak feltűnik egy objektum. A jelenséget nem csak a felvétel készítője és az UFO-hívők magyarázzák máshogy, a NASA egy harmadik magyarázattal állt elő.

Nem először fordul elő, hogy a NASA-nak magyarázkodnia kell egy olyan videó miatt, amit a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) készítettek. Az UFO-hívók rendszeresen gyanúsítják meg az űrügynökséget azzal, hogy tudnak az idegenek létezéséről és próbálják azt titokban tartani, ám az ISS-en készített felvételek lebuktatják őket. 2016 júliusában például egy élő közvetítést szakítottak meg, amikor egy igen furcsa objektum jelent meg a képben.

A napokban ismét magyarázkodásra kényszerült a NASA, miután az olasz űrhajós, Paolo Nespoli egy különleges felvételt készített az űrállomás fedélzetéről még november 5-én. Az alábbi képsoron jól látszik, amint egy objektum épp belép a Föld légkörébe.

Nespoli szerint egy űrszemét lépett be a Föld légkörébe, és az égett el, a helyzetet azonban sem a NASA, sem az UFO-vadász SecureTeam10 nem így látja. Az UFO-hívők szerint a NASA egy újabb idegen űrhajót észlelt. Az űrügynökség szerint nem UFO-ról, csupán egy meteorról van szó, ami a Föld légkörébe belépve azonnal elégett.

A DailyMail beszámolója szerint azonban Tyler Glocknert, a SecoreTeam10 nevű YouTube-csatorna készítőjét azonban nem győzte meg ez a magyarázat. Glockner szerint ugyanis bár a fenti videó alapján úgy tűnik, hogy az objektum körülbelül 136 km/h-val mozog. Ugyanakkor a felvétel egy timelapse-videó, vagyis a valóságban sokkal lassabban kellett, hogy megtörténjen az esemény.

A férfi szerint ráadásul 2011-ben már sikerült egy hasonló esetet filmre venni, amit szintén meteorbecsapódásnak nevezett a NASA, ugyanakkor a két eseményről készült felvétel merőben eltér egymástól.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!