szerző:
Papós Tamás

Sokan azért (is) szeretik a Chrome böngészőt, mert bővítményekkel igazán hasznossá varázsolható. Mi is gyakran mutatunk be ilyen kiegészítőket, ezért az új év első napjára készítettünk egy válogatást a tavalyi év legjobbjaiból.

Az év legjobb Chrome-bővítményeit 2015-ben és 2016-ban is bemutattuk, most pedig következzenek 2017 leghasznosabb kiegészítői. Próbálgassa őket, nagyon jól tudnak jönni, például amikor a pihenőszezon után kedden visszatér a munkába.

Ettől kezdve nem hivatkozhatnak arra, hogy nem látták az e-mailjét

Az alábbi Chrome-bővítmény lehetővé teszi, hogy percre pontosan tudjuk, mikor is nézte meg címzettünk azt az e-mailt, amelyet a Gmail szolgáltatással küldtünk neki.

©

Ha Gmailt használ, sok időt takaríthat meg ezzel a bővítménnyel

Az elektronikus levelezés elmaradhatatlan hozadékai a csatolmányok. Az alábbi Chrome-bővítménnyel ezeket kezelhetjük jóval hatékonyabban az eddigieknél.

Ez a Chrome-bővítmény sok bosszankodástól fogja megkímélni

Ha ön is azok közé tartozik, akiket felettébb bosszant egy váratlanul felharsanó videó valamelyik weboldalon, akkor feltétlenül próbálja ki az alábbi Chrome-bővítményt.

©

Gmailezik? Töltse le ezt, és mostantól soha nem marad le a tényleg fontos levelekről

Sokan azért pásztázzák folyton Gmail-fiókjukat, hogy ne maradjanak le valamilyen fontos üzenetről. Az alábbi bővítmény frappánsan oldja meg ezt a gondot.

Ha ezt telepíti a gépére, hirtelen megcsappan a kormánypropaganda a böngészőjében

Valaki készített egy tartalomszűrő bővítményt a Chrome böngészőhöz. A kiegészítő neve elég beszédes: Felcsút 1.0 PropagandaBlokkoló.

Kímélje a számítógépét: ezt tegye, ha sok fület szokott nyitva tartani a Chrome-ban

Lassítja a Chrome-ot, ha egyszerre sok fül van nyitva. Érdemes ezeket eltenni későbbi megnézésre, például az alábbi Chrome-bővítmény segítségével.

©

Átlátható Gmailt akar? Kapcsolja be ezt, és emailjeiről ránézésre tudja majd, honnan küldték

Ha telepíti ezt a Chrome-bővítményt, a Gmail színes logókkal automatikusan jelzi, hogy honnan érkeztek a levelek. Címkézéssel ugyan megoldható hasonló, de ez kevésbé macerás.

Mi a munkája? Igazából mindegy is, szinte mindenhol jól jön ez a Chrome-bővítmény

Távmunka esetén kifejezetten ajánljuk, de egy nagy irodában dolgozva is rendkívül hasznos ez a videós Chrome-bővítmény.

©

Ha csak a Chrome-ot szereti, ezzel sokkal könnyebbé teheti a böngészést

Akár munkahelyen vár ránk egy feladat, akár esténként szörfözünk a neten, mindig vannak kedvenc és rendszeresen megnyitott oldalak. Ezeket egyszerűbb és gyorsabb elérni ezzel a Chrome-bővítménnyel.

Ügyes trükk a Gmailhez: ilyen egyszerűen csatolhat a leveléhez felhőben őrzött fájlt

Egy Chrome-bővítmény lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással csatoljunk levelünkhöz olyan fájlt, amelyet egyébként valahol felhőben őrzünk.

©

Használ a Chrome-hoz bővítményeket? Akkor ezt az oldalt mentse el, nagyon hasznos

A Chrome böngésző legjobb és legnépszerűbb bővítményeit egyetlen helyen gyorsan át tudja itt nézni, érdemes könyvjelzőként is elmenteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!