szerző:
hvg.hu

2018-ban sem fog pihenni az Apple, nézzük, milyen eszközökre, szoftverekre számíthatunk tőle.

Nem panaszkodhat az Apple 2017-re (leszámítva persze az év végi iPhone-lassítási botrányt): eszközei igen kedveltek a felhasználók körében, talán csak az iPhone 8-ak nem hozták azt, amit elvárt tőlük a gyártó. S ha ehhez még hozzávesszük, hogy milyen szép profitot vágnak zsebre egy-egy eszközön, megnyugodhatunk, lesz mit aprítaniuk a tejbe.

2018 sem tűnik unalmas esztendőnek az Apple szempontjából, lássuk, mire számíthatunk. Jönnek majd új iPhone-ok, és a legújabb iPhone-modellt valószínűleg iPhone 9-nek fogják hívni, és az iPhone 8 és az iPhone X közé illeszkedik. Az eddigi híresztelések szerint 6,1”-es TFT-LED kijelzője lesz, és persze Face ID is lesz rajta. Hallani egy iPhone X Plus modellről, egy 6,5”-es OLED phabletről is, mint ahogy egy új, 4”-es iPhone SE-ről is beszélnek, ennek gyorsabb processzora lenne, és vezeték nélkül is lehetne tölteni. Érkezhet még az iPhone X LCD kijelzős, műanyag házas olcsóbb változata is.

©

iPad fronton az a hír járja, hogy csökkenteni fogják a 9,7”-es iPad árát, és az új iPad Pro (mert lesz ilyen) jó pár jellemzőt kölcsönvesz az iPhone X-től, beleértve a szinte keretnélküliséget és a Face ID-t. Az olcsóbb iPad tavasszal, az új iPad Pro szeptemberben érkezhet.

©

Az előrejelzések szerint idén csak kisebb változások lesznek az iMacen, illetve a MacBook sorozaton, viszont arról hallani (amúgy ezt az Apple is megerősítette), hogy egy új Mac Pro asztali gépen dolgoznak. Azt azonban nem tudni, hogy ez megjelenik-e idén, vagy csak 2019-ben számíthatunk rá.

Az Apple tavaly szeptemberben mutatta be az Apple Watch Series 3 okosórát celluláris kapcsolattal felszerelve (van is velük gond a kórházak intenzív osztályain). A legújabb híresztelések szerint most olyan okosórán dolgozik az Apple, amelybe már EKG is kerülhet, talán éppen az idei Apple Watch Series 4-ről van szó.

A Siri-alapú Amazon Echo-riválist, az Apple HomePodot még tavaly nyáron, a WWDC-n jelentette be a cég, és decemberi szállítást ígértek. Azonban az utolsó pillanatban módosítottak ezen, és most úgy tudni, valamikor 2018 elején érkezhet az okoshangszóró. Jön az AirPower is, az Apple vezetékes töltője, amellyel egyszerre három Apple-eszközt lehet majd tölteni, például egy iPhone-t, egy iPadet és egy Apple okosórát. Ezt az eszközt már tavaly szeptemberben bemutatták, azonban a megjelenéséről csak annyit lehet tudni: 2018-ban. Nagyon sikeres az AirPods, és ezzel valószínűleg az idei frissített változat sem lesz másképp. Ettől hosszabb akkumulátoros üzemidőt várnak az elemzők.

©

Ami a szoftvereket illeti: az Apple minden bizonnyal a júniusi WWDC-n mutatja be az iOS 12 preview-ét. Kisebb frissítések lesznek a macOS-en, a watchOS-en és a tvOS-en is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!