szerző:
hvg.hu

A Facebook által remélhetőleg csak tesztelt újítás értelmében nem látjuk azonnal, hogy a másik elolvasta-e már üzenetünket.

Sokaknak nem tetszett, amikor a Facebook bevezette, hogy más üzenetküldőkhöz hasonlóan a Messengeren is látható legyen, amikor a címzett elolvasta az üzenetet. Aztán hozzászoktunk, és magán az állapotjelzésen ugyan valószínűleg nem is kívánnak változtatni a közösségi szolgáltatás üzemeltetői, most valamiért eggyel nehézkesebb lett hozzáférni az információhoz.

Eddig a Messenger alkalmazást megnyitva anélkül láthattuk a beszélgetések listájában, hogy ki olvasta el az üzenetünket, és ki nem, hogy beléptünk volna az egyes chatelésekbe. Olvasónk is jelezte, és mi is látjuk – ezt a lehetőséget felszámolta a Facebook. Az újítás értelmében csak akkor látható a jobb alsó sarokban megszokott körös jelzés, ha az ember belép egy beszélgetésbe. Az információ megszerzéséhez tehát eggyel több érintés kell, mint eddig – nem nagy dolog, de azért éppen eléggé zavaró ahhoz, hogy azt reméljük, a Facebook csak teszteli a megoldást, de hamarosan lemondanak a maradandó bevezetéséről.

A Messengerbe egyébként nagy változásokat ígértek idénre, de azokat szerintünk imádni fogja. Itt olvashatja el, miről van szó.

Ha értesülni szeretne az állapotjelzős ügy fejleményeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Felcsúton járt a Mikulás

Felcsúton járt a Mikulás

Ahogy Terence Hill kíván második adventet, nem kíván úgy senki

Ahogy Terence Hill kíván második adventet, nem kíván úgy senki

Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda

Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda

Ezer fülesbagoly szállta meg Túrkevét

Ezer fülesbagoly szállta meg Túrkevét

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

Rengeteg a törötten érkező webáruházas termék - az okostelefonunkban van a megoldás

Rengeteg a törötten érkező webáruházas termék - az okostelefonunkban van a megoldás