szerző:
hvg.hu

Brian Acton, a WhatsApp egykori tulajdonosa igen erős Twitter-üzenetet tett közzé nemrég, amivel egyértelműen a Facebook elhagyása mellett teszi le a voksát.

Rövid, de annál erősebb bejegyzést tett közzé a Twitteren Brian Acton. A WhatsApp egykori társalapítója háromszavas, "It is time." (vagyis: Itt az idő.) megosztása mögé odatette a #deletefacebook hashtaget is, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, mire is gondolt a bejegyzés közzétételekor.

Acont tweetje egyértelmű reakció a Facebook hétvége óta tartó adatgyűjtési botrányára. Néhány napja robbant a bomba, hogy a Cambridge Analytica elemzőcég 50 millió Facebook-felhasználó adataihoz juthatott úgy, hogy elvileg csak kihasználtak a Facebook által nyitva hagyott kiskaput. Az így megszerzett személyes adatokat pedig "politikai fegyverként" használták az amerikai választási kampányban. Vasárnapra az is kiderült, hogy az adatgyűjtést végző céget vezető szakember később a Facebook kutatója lett, jelenleg is ott dolgozik. Ráadásul miután nyilvánosságra kerültek az ügy részletei, letiltották azt a felhasználót, aki jelentett az 50 millió embert érintő adatgyűjtésről. Brian Acton ezek után írta bejegyzését, ami természetesen nem felszólítás, de a helyzet ismeretében nagyon is erős kijelentés.

Acton mostani bejegyzése azért is pikáns, mert néhány éve őt is a Facebook tette milliárdossá. Mark Zuckberbergék még 2014-ben mintegy 19 milliárd dollárért vásárolták fel azt a WhatsAppot, amelynek Acton is társtulajdonosa volt. A szakember 2017 ősze óta már nincs a cégnél, de mindez nem sokat tompít kijelentése élén. A bejegyzését egy fél nap leforgása alatt több mint 10 ezren kedvelték, és több mint 5000 megosztásnál jár.

Ha mindennek fényében úgy dönt, hogy valóban itt az idő arra, hogy törölje magát a Facebookról, itt találja hozzá a rövid használati utasítást. Ha csak le szeretné menteni számítógépére az összes dolgot, amit önről tárol a Facebook, ahhoz itt talál közérthető segítséget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát. Persze csak ha nem törli le magát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Csúnya idő lesz október 23-án

Csúnya idő lesz október 23-án

Gerinctörés, csuklótörés, bordatörés: előállított az újabb hajléktalanper tárgyalásán

Gerinctörés, csuklótörés, bordatörés: előállított az újabb hajléktalanper tárgyalásán

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását