szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány kattintással letölthet egy csomagban minden Facebookra feltöltött fényképet, messengeres beszélgetést és a facebookos tevékenységével kapcsolatos összes adatot.

Nem mindenki van vele tisztában, pedig időnként jól jöhet: a Facebook lehetőséget biztosít arra, hogy felhasználói letölthessék az általuk közzétett, illetve a róluk tárult információkat. A közösségi oldal meglehetősen sok mindent rögzít, így a letölthető adatcsomagban is rengeteg minden belekerül. Többek között a porfilunkon megadott korábbi és jelenlegi névjegyadatok, az összes jelenlegi (és korábbi, de már törölt) ismerősünk listája, az összes chates/messengeres üzenetváltásunk, saját bejegyzéseink (szöveges állapotfrissítések, fényképek videók), másik saját idővonalunkon közzétett bejegyzései, az általunk fogadott/küldött megbökések, az általunk lekattintott hirdetések listája.

Ha le szeretné tölteni a fentieket tartalmazó – vélhetően elég nagy – csomagot, akkor menjen a Facebookján belül az Általános fiókbeállítások oldalra (ha ide klikkel, rögtön oda kerül), majd ott kattintson a Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról szövegre. Ezután ezt kell látnia.

©

Az Archiválás indítása gomb megnyomása után a rendszer biztonsági okokból (ismét) bekéri a Facebook-jelszavát. Majd még egyszer meg kell erősítenie, hogy le szeretné tölteni az adait.

©

Ha itt is rányom a megfelelő gombra, akkor elindul az archiválás, a folyamat végén pedig a Facebookon elsődlegesként beállított e-mail-címére érkezik meg a link, amely segítségével letöltheti a vélhetően jelentős méretű adatcsomagot.

És ami még fontos: ha nyugodtan szeretne facebookozni, ezt az 5 beállítást minél előbb végezze el a fiókjában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiborultak a britek Fülöp herceg halálhírének a közvetítésén

Kiborultak a britek Fülöp herceg halálhírének a közvetítésén

Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült