szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hamis WhatsApp alkalmazás kering a neten, ráadásul folyamatosan frissítik. Azonban nem szabad bedőlni neki.

Olyan hamis WhatsApp alkalmazás kering a neten, amelyik képes hozzáférni a felhasználó személyes adataihoz. Az alkalmazás neve WhatsApp Plus, és mivel az igazi WhatsApp egy valóban remek csevegő alkalmazás, könnyen vonzóvá válhat egy Plus névvel kiegészített változat.

Gyanút kelthet, hogy az eredeti zöld logó aranyszínűvé változott az „újdonságban”, és még egy URL-t is tettek bele (ez egyébként egy arab oldalra vagy legalábbis egy arab nyelvű szövegekkel teli oldalra navigál). A Malwarebytes Lab szakemberei megállapították, hogy a hamis appot rendszeresen frissítik. Egyébként olyan csábító szolgáltatásokat kínál, mint az olvasott szövegek, illetve az aktuális írás elrejtése, akár száz fénykép egyszerre történő megosztása, titkos jelszó stb.

©

Bár az app pontos működése még nem világos, de a kutatók arra felhívják a figyelmet, hogy ellophatja a személyes információkat, fényképeket, telefonszámokat. Szóval nem kell beugrani a Plus szócskának, maradjanak csak meg a jól bevált WhatsAppnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!