szerző:
hvg.hu

Különös módon vetne véget a Samsung az internet-függőségnek: egy olyan okostelefonnal, amelyikkel nem lehet netezni.

Június utolsó napjától kezdi értékesíteni a Samsung a Galaxy J2 Pro okostelefont, amelyik annyiban azért nem okos, hogy nem lehet vele kapcsolódni a világhálóra. A gyártó két célcsoportot nevezett meg, a diákokat (a 18 és 21 év közötti vásárlók számára még különleges kedvezményt is kínál), illetve az időseket, összefoglalóan azokat, akik zavarónak tartják/tarthatják az internetet. Bár a Samsung nem tett említést róla, de van még egy szóba jöhető csoport, méghozzá a szülőké, akik szeretnék, ha a gyerekük elérhető lenne, de annak nem örülnek, ha a csemete netezéssel múlatja az időt.

A Samsung szerint jó lehet a diákoknak, ha a net nem vonja el a figyelmüket a tanulásról, az idősek pedig egy egyszerűen használható okoseszközhöz juthatnának.

A telefon specifikációi bár nem kimagaslóak, de nem is annyira rosszak. A készüléknek 5”-es QHD kijelzője van, a belsejében egy nem megnevezett, 1,4 GHz-es négymagos processzor dolgozik 1,5 GB RAM támogatásával. A belső tárhely 16 GB, de van microSD kártyás bővítési lehetőség. A szelfikészítő 5 MP-es, a hátoldalra pedig egy 8 MP-es kamera került, szóval így is, úgy is lehet fényképezni, igaz a fotók nem oszthatók meg, legalábbis nem azonnal és közvetlenül. A telefon akkuja 2600 mAh-s.

©

Van rajta egy előre telepített szótár, de appok is tölthetők a telefonra, hiszen semmi sem akadályozza, hogy valaki szoftvereket vigyen fel egy szabványos Android APK használatával, de persze ennek csak akkor an értelme, ha az alkalmazás nem igényel adatkapcsolatot. Szóval jöhet egy jópofa számológép, egy jegyzetelőalkalmazás, viszont a Facebookról vagy az Instagramról le kell mondani, de lehet, hogy ez nem is akkora tragédia.

A Galaxy J2 Pro nagyjából 47 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül Dél-Koreában, azonban arról, hogy megjelenik-e a nemzetközi piacokon, egyelőre nincsen információ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hitelrontás, megtévesztés: igazgatók háborognak az iskolai rangsor miatt

Hitelrontás, megtévesztés: igazgatók háborognak az iskolai rangsor miatt

Megkezdődött az új Audi A1 gyártása: csak 5 ajtóval és dízel nélkül

Megkezdődött az új Audi A1 gyártása: csak 5 ajtóval és dízel nélkül

Kiskunfélegyházán lehet az új magyar fegyvergyár

Kiskunfélegyházán lehet az új magyar fegyvergyár

Egy szaúdi ellenzéki azt állítja, Rijád lehallgatta beszélgetéseit az eltűnt újságíróval

Egy szaúdi ellenzéki azt állítja, Rijád lehallgatta beszélgetéseit az eltűnt újságíróval

Hamarosan már lehet szlalomozni önvezető autókkal a zalai tesztpályán

Hamarosan már lehet szlalomozni önvezető autókkal a zalai tesztpályán

Újabb katonákat börtönöznének be Törökországban

Újabb katonákat börtönöznének be Törökországban