szerző:
hvg.hu

Rengetegen felháborodtak azon, hogy a Facebook felelőtlenül kezeli az adataikat. Aztán most kiderült, hiába adott ehhez új eszközöket is az oldal, az emberek többsége pár kattintásra sem hajlandó a saját érdekében.

Hatalmas port kavart világszerte a Facebook adatgyűjtési botránya, amely során kiderült: a közösségi oldal üzemeltetői felelőtlenségének hála külsős cégek is könnyedén megszerezhették a Facebook-felhasználók személyes adatait. A konkrét, Cambridge Analytica elemzőcég esetén hamar túllépett az ügy, és úgy általában a Facebook került célkeresztbe: túl sok adatunkat ismeri a vállalat, és túl lazán kezeli őket, saját érdekét érvényesítve – vélték sokan.

A The Wall Street Journal ennek kapcsán azt vizsgálta, milyen hatással lehet a Facebookra, egészen pontosan a cég bevételeire a felhasználói felháborodás. Mint kiderült, ha az embereken múlik, akkor nagyjából semmilyen hatás nem lesz. A felhasználók ugyanis csak háborognak, háborognak, de valójában továbbra sem szűkítik azon adatok körét, melyeket megosztanak a közösségi oldal üzemeltetőivel.

A lapnak Carolyn Everson, a Facebook nemzetközi marketingért felelős alelnöke azt mondta: bár több vonatkozó újdonságot is elérhetővé tettek az elmúlt hetekben, a nagy számban fogadkozó felhasználók hozzáállásbéli változását nem látják tömegesnek.

Ha ön tenne valamit saját adatai érdekében, akkor szánjon erre 4 percet: mielőbb állítsa be ezt az 5 dolgot a Facebook-fiókjában, ha jót akar magának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

A Facebook ma mindenkinek feldob egy figyelmeztetést – figyeljen oda rá

A Facebook minden felhasználója, így a magyar felhasználók hírfolyamában is megjelenít majd egy olyan figyelmeztetést, amelynek linkjére kattintva azok egyszerűen áttekinthetik, hogy milyen alkalmazások férnek hozzá a közösségi hálózaton tárolt adataikhoz. A felületen keresztül lehetőségük lesz arra, hogy megvonják az adataikhoz való hozzáférést azoktól az alkalmazásoktól, amelyeket nem kívánnak többé használni.

Irtson patkányt Super Mario-Tarlóssal!

Irtson patkányt Super Mario-Tarlóssal!

"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel

"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel

Merkel: Van esély jó és tartós Brexit-megállapodásra

Merkel: Van esély jó és tartós Brexit-megállapodásra

Igazán menő főhadiszállást kapott a Volvo sportkocsimárkája, a Polestar – fotók

Igazán menő főhadiszállást kapott a Volvo sportkocsimárkája, a Polestar – fotók

Olyat tud az új Huawei telefon, hogy alig hiszünk a szemünknek – videók

Olyat tud az új Huawei telefon, hogy alig hiszünk a szemünknek – videók

Úgy megvertek valakit a Széna téren, hogy majdnem belehalt

Úgy megvertek valakit a Széna téren, hogy majdnem belehalt