szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Remek jellemzőkkel érkezett a piacra a Huawei P20 Pro, sőt triplakamerájával tulajdonképpen egyedülálló a piacon. De vajon hogyan szerepel, amikor a tartósságát vizsgálják? Következzék a szokásos tortúra teszt, a karcolás, az égetés és a hajlítás.

Mint az összes valamire való okostelefon, a Huawei új csúcstelefonja, a Huawei P20 Pro sem kerülhette el a sorsát, átesett a szokásos tortúra teszten, Zack Nelson (a JerryRigEverything csatorna üzemeltetője) jóvoltából.

A karcolás teszt egyik fontos megállapítása volt, hogy bár a telefont nem a szokásos Gorilla Glass védi (hanem valamilyen másféle edzett üveg), a Mohs-féle keménységi skálán a 6-osnál kezd látszani a karcolás, ami megfelel a többi, Gorilla Glass védelemmel ellátott csúcstelefonnál tapasztaltaknak. Az élek is ellenállnak a karcolásnak, akárcsak a gombok, ebben bizony lekörözi a Huawei üdvöskéje az Apple-csúcstelefont.

©

Az égetésnél nagyjából 20 másodpercig bírta a kijelző, viszont a hő hatására keletkezett fehér folt később is megmaradt, jó pár olyan okostelefon van, amelynél ez később eltűnik. Szóval kerüljük el a lángokat a Huawei P20 Próval.

A hajlítás teszt kissé kellemetlen meglepetést hozott. A kijelző pillanatok alatt berepedt a hajlítás hatására. Bár a telefon utána is használható volt, de nem nyújtott szép látványt. Nelson szerint a repedéshez a korábbi karcolásteszt is hozzájárult, bár más okostelefon nem viselkedett így ezen teszt után. Lehet, hogy mégis csak van értelme a Gorilla Glassnak?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!