szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Flightradar24 alkalmazásának segítségével játszottuk vissza a tegnap késő esti forgalmat.

Ahogy megírtuk, a megsérült futópálya miatt 14 gépet kellett átirányítani a budapesti Liszt Ferenc-reptérről közeli repterekre az éjszaka folyamán. Pozsonyba, Bécsbe, Debrecenbe, de még Brnóba is kitértek a magyar fővárosba tartó gépek. A Flightradar24 alkalmazásának segítségével játszottuk vissza a tegnap késő esti forgalmat. A rendszer kicsit lassan hívja le a korábbi adatokat, ennek ellenére látszik, hogy milyen kitérőket kellett teniük a gépeknek. Az is jól látszik, hogy volt olyan járat, amely több kört tett meg Budapest fölött a leszállási engedélyre várva, mielőtt átirányították volna Bécsbe.

Az esetről megkérdeztük Hardy Mihályt, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetőjét is, aki szerint „nem csak az alvállalkozók dolgoznak a repülőtéren, hanem Murphy is”.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!