szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány száz dollárról indult, mostanra pedig a 4,2 milliárd forintos értékhatárt is átlépte annak a kampánynak az összege, amelyet a határon szétszakított menekültcsaládok újraegyesítése céljából indított egy kaliforniai pár a Facebook adománygyűjtő funkciója segítségével.

Bár pontos számadatok nem állnak rendelkezésre, biztosak lehetünk benne, hogy a Facebook által néhány országban tavaly bevezetett adománygyűjtő funkció révén számos sikeres megmozdulást vezényeltek már le. Ám valószínűleg egyiket sem kapták még úgy fel, mint a kaliforniai Charlotte és Dave Willner által útnak indított kampányt, amelyet a világ számos pontján komoly ellenérzést kiváltó ügy, a szétszakított menekültcsaládok miatt hoztak tető alá.

©

Willnerék ugyanis a fejükbe vették, hogy így próbálnak pénzügyi segítséget szerezni a szeretteiktől elszakított menekültek számára, hogy aztán a begyűjtött összeg egészét egy, az érintett szülők és gyermekeik újraegyesítését segítő, nonprofit cégnek, a RAICES-nek adományozzák.

A USA Today azt írja, kampány indítását követő 13 óra elteltével már több mint 4 millió dollár jött össze, ami az eredeti célkitűzést nézve valóban kiugró teljesítmény, a pár ugyanis 1500 dollárt tervezett összegyűjteni. Remélni sem merték, hogy ennél több összejöhet.

A világ szinte minden tájáról jelentkeztek adományozók, akik egy általuk meghatározott összeg révén igyekeztek támogatni Willnerék kezdeményezését, és amely cikkünk megjelenésének időpontjában már a 15,5 millió dolláros határt is átlépte. Ez nagyjából 4,2 milliárd forintnak felel meg. A kezdeményezést magyarországi felhasználók is támogathatják a Facebookon.

A kampányt nem egy-két befolyásos, gazdag ember segítette – ha értik, kire gondolunk –, hanem már több mint 350 ezer facebookozó szállt be az adakozásba. Az akciót a közösségi oldal atyja, Mark Zuckerberg sem hagyta szó nélkül, maga is felszólalt Donald Trump zéró toleranciát hirdető menekültpolitikája ellen. Az amerikai elnök időközben – engedve a világ lassan minden részéről, különböző oldalakról érkető nyomásnak –, elnöki rendeletben mondta ki, hogy nem választják szét ezután az illegális bevándorló családokat.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebookon történő legfontosabb dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között

Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is