szerző:
hvg.hu

Felokosítja kicsit a letöltéseket a Netflix. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a már befejezett epizód után a rendszer automatikusan letölti majd a következő sorozatrészt, a régebbieket pedig törli, hogy ne foglalják a helyet. Az újdonságot először az androidosok kapják meg.

A Netflix-előfizetések egyik kényelmes része, hogy minden csomag kínál olyan lehetőséget, amellyel mobileszközön is fogyaszthatók a különféle tartalmak, legyen szó filmről, vagy épp sorozatról. Ezzel kapcsolatban jelentettek most be egy nagyon hasznos újítást.

A smart downloads, azaz okos letöltések névre keresztelt újdonság lényege, hogy bekapcsolás után, anélkül, hogy a felhasználó beavatkozna, a rendszer automatikusan letölti majd a tartalomhoz kapcsolódó új részt. Azokat pedig, amelyeket már megtekintett a felhasználó, száműzi a készülékről, hogy ezzel se foglalja a rendelkezésre álló tárhelyet.

A letöltés a Netflixtől származó hivatalos közlemény szerint minden esetben wifin működik majd, és akkor sincs miért aggódni, ha valaki véletlenül bekapcsolva hagyta a mobilnetet: olyankor egyszerűen nem fog elindulni, csak ha érzékeli, hogy wifire kapcsolódtunk.

Bár az újdonság bizonyos szempontból dicséretes fejlesztés a szolgáltató részéről, más oldalról nézve komoly megkötés is: nem lehet csak úgy letölteni a részeket, például, ha valaki utazás közben filmezne, hiszen a régiek minden új epizód alkalmával eltűnnek majd a készülékről.

A fejlesztést első körben az androidos eszközökkel rendelkezők számára indítja el a Netflix (néhányaknál már meg is jelent), iOS-re viszont nem valószínű, hogy év végénél hamarabb megjelenik. Ott ráadásul az is probléma a Mashable-nak nyilatkozó Cameron Johnson szerint, hogy az Apple rendszere miatt nem tudják megoldani, hogy az értesítések között nyomon követhető legyen a letöltés állapota. Utóbbi Androidon gond nélkül működik.

A funkciót egyébként nem erőltetik a felhasználókra, azt szabadon lehet majd ki/bekapcsolni az alkalmazás letöltésekkel kapcsolatos menürészében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megcsinálták a mesterséges intelligencia saját Coelhóját – és hátborzongató idézeteket írt össze

Megcsinálták a mesterséges intelligencia saját Coelhóját – és hátborzongató idézeteket írt össze

"Nálunk nincsenek no-go zónák": Orbán Viktor a turizmus ünnepén is migránsozott egyet

"Nálunk nincsenek no-go zónák": Orbán Viktor a turizmus ünnepén is migránsozott egyet

Nem nagy bizinisz a stadionüzemeltetés – csak egy Leisztingernek éri meg?

Nem nagy bizinisz a stadionüzemeltetés – csak egy Leisztingernek éri meg?

Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

Nyomoz a rendőrség Székely László betegének halála miatt

Nyomoz a rendőrség Székely László betegének halála miatt

Macron összeáll az Orbánt kritizáló európai liberálisokkal

Macron összeáll az Orbánt kritizáló európai liberálisokkal