szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több napig húzódó vita végére került sor, miután a Tesla-vezér Elon Musk hivatalosan is bocsánatot kért az általa pedofilnak nevezett búvártól. Musk azzal védekezik: dühében cselekedett, de belátja, hibát követett el.

A SpaceX és a Tesla vezére, rengeteg találmány fűződik a nevéhez, de az utóbbi napokban mégsem ezek miatt szerepel a sajtó reflektorfényében Elon Musk. Mint ismert, a milliárdos feltaláló komoly ügybe keveredett, miután nyíltan, mintegy 22 millió ember előtt pedofilnak nevezte a thai mentőegységek egyik kulcsszereplőjét, a brit Vern Unsworth búvárt egy már azóta eltávolított Twitter-bejegyzésben.

Bár a férfi pert is kilátásba helyezett a nyílt színi “támadás” miatt, erre úgy tűnik, mégsem kerül sor, Musk ugyanis bocsánatot kért tőle: a BBC-n írtak alapján a Tesla-vezér dühében cselekedett, noha, jegyezte meg, Unsworth a mentőkapszulájával kapcsolatos kritikái nyilvánvalóan nem indokolhatják, hogy ilyen kijelentésekkel illesse a mentőegységek talán legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó tagját. Unsworth ugyanis nem csupán a híd szerepét látta el: ha az első napokban nem merül víz alá, gyaníthatóan hosszú napokig kutattak volna még a thai gyerekek után, ezzel párhuzamosan pedig még több idő telt volna el a mentőakció megszervezéséig és indításáig.

Hogy a per valóban elmarad-e, illetve Unsworth egyáltalán hajlandó egy dühkirohanással magyarázott viselkedés fölött szemet hunyni, még nem tudni. Az viszont biztos, hogy Musk meggondolatlansága 1,5 milliárd dollárjába került a Teslának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!