szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A befektetőknek sem tetszett a Tesla-vezér twitteres kirohanása.

Több napja húzódik már Elon Musk és a thai gyerekek megmentésében kulcsszerepet játszó búvár ügye. Röviden a lényeg: a Tesla-vezér még bőven a barlangban rekedt fiúk kimentése előtt bedobta ötletét, miszerint egy kapszulával a felszínre tudná hozni őket. A mentőegységek brit tagja, Vern Unsworth viszont teljesen használhatatlannak tartotta az eszközöket, mondván: azok nem alkalmasak ilyen bevetésre, és az egész csak egy PR-fogásnak tűnik.

Musk ezután a Twitteren kezdett őrjöngeni. Először kétségbe vonta, hogy az említett búvár valóban ott volt-e a mentéskor, valóban szerepet játszott-e abban, majd végül pedofilnak nevezte őt 22 milliós követői tábora előtt. Unsworth nem hagyta annyiban a dolgot, azt mondta, pert fontolgat, mert részéről nincs lezárva az ügy.

A Portfolio most azt írja, Musk sértődésére a befektetők sem reagáltak jól: a Tesla árfolyama 2,8 százalékot esett a SpaceX atyjának vasárnapi kirohanása után, amivel a vállalat teljes értéke közel 1,5 milliárd dollárral csökkent hétfőn, vagyis egyetlen nap leforgása alatt. Bár egy ekkora veszteség nyilvánvalóan nem fogja padlóra küldeni a villanyautók gyártásával foglalkozó céget, az kétségtelen, hogy nem tesznek jót neki.

A befektetők némelyike ráadásul aggódni kezdett, miután a thai sztori Musk minden idejét leköti, egyre furcsábban viselkedik, így pedig az éppen fejlesztés alatt álló modellre sem tud úgy koncentrálni, ahogy kellene.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!