szerző:
hvg.hu/MTI

A brit távközlési felügyelet kutatásából kiderült, hogy sokan közvetlenül ébredés után és lefekvés előtt is a készülékükért nyúlnak. És ön?

A brit népesség mobiltelefon-használati szokásait vizsgálta a brit távközlési felügyelet. Sokkoló eredményre jutottak: a vizsgált ügyfelek átlagosan 12 percenként nézik meg telefonjukat, a felnőttek negyven százaléka mindezt az ébredés utáni első öt percben a készülékéért nyúl, 60 százalék pedig még a lefekvés előtti öt percben is használja mobiltelefonját.

A távközlési felügyelet szerint mindez azt jelenti, hogy az elmúlt évtizedben kialakult a digitális függőség kultúrája. Az okostelefonok rendkívül gyorsan elterjedtek az egész világon, a szigetországban 2008-ban csak az emberek 17 százalékának volt, manapság viszont már 78 százaléknak van. A 16 és 24 év közöttiek körében még ennél is magasabb, 95 százalékos ez az arány.

A felmérés szerint az emberek 71 százaléka sohasem kapcsolja ki a telefonját, 78 százalék pedig úgy gondolja, élni sem tudna nélküle.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!