szerző:
hvg.hu

Stein Róbert Angliából segítette a magyar fejlesztőket.

Nyolcvan éves korában elhunyt Stein Róbert, a magyar játékfejlesztés egyik atyja – írja az Index. A portál a Vakondok Facebook-oldal posztja alapján számol be a halálhírről.

Stein Róbert 1956-ban disszidált Angliába, majd a nyolcvanas években ő segített a magyarországi fejlesztőknek külföldi kapcsolatokat szerezni. Neki köszönhetően indult be Magyarországon a szervezett játékfejlesztés, azzal, hogy a Novotrade-del partnerségben ő kezdte el a Commodore 64 hivatalos importját. Részben az ő közvetítésével jutott el Magyarországra a Szovjetunióban fejlesztett Tetris is, amelyet neki köszönhetően ismert meg a Nyugat is.

Életéről Stein Róbert a Vakondoknak három éve adott interjúban mesél, ami itt tekinthető meg:

A Tetris-szel kapcsolatos érdekesség, hogy bármennyit játszunk vele, végül sosem lehet nyerni a játékban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!