szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Értékelte a Samsung Galaxy Note9 kijelzőjét a DisplayMate, s mivel részletes vizsgálatokat végző és független tesztelőről van szó, nincs okunk kételkedni az eredményben.

Évek óta vizsgáztatja a független DisplayMate a különféle csúcseszközök kijelzőjét, és természetesen a nemrég bejelentett Samsung Galaxy Note9 is sorra került. Fontos vizsgálatról van szó, hiszen a felhasználó a kijelzőt nézi a legtöbbet egy telefonon.

A világ vezető kijelzőtesztelő laborja nem fukarkodott a dicséretekkel, és azt állítja a Note9 megjelenítőjéről, hogy a leginnovatívabb és legjobb teljesítményt nyújtó kijelző az eddig tesztelt mezőnyben. A mélyreható elemzések során a készülék megdöntött néhány eddigi teljesítményrekordot, és végül a DisplayMate legmagasabb, A+ osztályú értékelését kapta.

©

A Galaxy Note9 6,4”-es 3K-s (2960 x 1440) Quad HD+ Super AMOLED kijelzője számos mérésben döntött rekordot (például igen alacsony kijelző-reflexió, remek kontrasztarány, magas csúcsfényesség). 27 százalékkal volt nagyobb a fényessége, mint a tavalyi Galaxy Note8-nak, a kontrasztarány pedig 32 százalékkal múlta felül a tavalyi modellét. A DisplayMate mérte a kijelző átlagos energiafogyasztását is (1,1W), ami nyolc százalékkal volt alacsonyabb a Galaxy Note8 energiafogyasztásának.

Volt persze néhány érték, amelynél más csúcstelefonok megelőzték, így például a színárnyalat-pontosságnál az iPhone X, az sRGB színskála reprodukálásánál a Galaxy S9, de ez is csak az elfogulatlan vizsgálat tényét erősíti, és nem von le sokat a Note9 igen pozitív értékeléséből. A (nagyon) részletes teszteredményeket itt találja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Kijárási tilalom Amerikában a zavargások, Európában a vírus miatt

Radar360: Kijárási tilalom Amerikában a zavargások, Európában a vírus miatt

Egy főre jutó GDP: Magyarország tavaly előrelépett az EU-rangsorban

Egy főre jutó GDP: Magyarország tavaly előrelépett az EU-rangsorban

Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba

Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba