szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár még több mint egy hónap hátravan az új Google csúcstelefonok bemutatásáig, talán soha ennyi kiszivárogtatás nem volt még, mint most, a 3-as számmal jelölt Pixeleknél. Legutóbb a – még meg sem jelent! – újdonság vett részt egy kamera-összehasonlításon.

Várhatóan október elején mutatja be új okostelefonjait a Google, a Pixel 3-at és a Pixel 3 XL-t. Rengeteg kiszivárogtatás látott már napvilágot róluk, ami érthető, mert állítólag konkrét modellek vannak már felhasználók kezében. Nemrégiben Amszterdamba több ízben is lencsevégre kaptak valakit, aki a Pixel 3 XL-t használta.

A napokban a BGR hívta fel a figyelmet az orosz mobilipar bennfentesének egyik posztjára, amelyben a benyomásait osztja meg a Pixel 3 XL-ről, sőt egy sor igazi képet is közöl róla, így semmit sem bíz a képzeletre. Mi több, még egy kameratesztnek is aláveti az új Google-modellt: a Samsung Galaxy Note9, illetve a Huawei P20 Pro kamerájának teljesítményével hasonlítja össze azt, amit a Pixel 3 XL-é produkál.

©

Az összehasonlítás azonban nem egészen fair. A Huawei P20 Pro kameráját ugyanis gyakran emlegetik a jelenlegi legjobb okostelefonos kameraként. Ez volt az első komoly márka, amelyik triplalencsés kamerát használ a hátoldalán, és a harmadik szenzor által összegyűjtött adatok valóban sokat javítanak a képminőségen. Persze a Galaxy Note9-nek sincs mit szégyenkeznie: fantasztikus kétlencsés kamerája van, alig marad el valamivel a P20 Próé mögött.

©

Nos, ebbe a mezőnybe került be a Google Pixel 3 XL, amelyik – eltérően napjaink csúcstelefonjaitól – csupán egy egylencsés kamerának ad helyet a hátoldalán. Hibázott volna ezzel a Google? – teszi fel a kérdést a BGR, de választ nem ad, inkább kinek-kinek az értékítéletére bízza, hogy a fotókat megnézve döntsön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!