szerző:
hvg.hu

Kifejezetten a gamereknek ajánlja új laptopját az Acer. A forgatható kijelzővel szerelt gép már inkább egy űrbéli munkaállomásnak tűnik, semmint notebooknak.

Mint szinte minden gyártó, az Acer is érdekelt a videojátékosoknak szánt termékekben. A Predator széria képében jó ideje készítenek például kifejezetten gamereknek ajánlott laptopokat, most pedig bemutatták, milyen újdonsággal bővítik portfóliójuk ezen részét.

A 2018-as berlini IFA-n megvillantott Predator Triton 900-nak nem csak a neve, külleme is igen tekintélyparancsolóra sikerült. Még többszöri pillantás után is olyan érzése támadhat az embernek, mintha egy űrhajó valamely fedélzeti komputerét látná viszont, hiszen nagyon nehéz laptopnak hívni egy alapvetően forgatható kijelzővel szerelt masinát.

Márpedig a Triton 900-ban ilyen mechanika található, mely ráadásul 4K UHD felbontású, emellett érintésérzékeny, hogy ne csak egérrel lehessen navigálni. A mozdítható kijelző a gyártó szerint sokkal kényelmesebb használatot eredményez, mert mindenki a maga szem- és fejmagasságához igazíthatja azt, elkerülve ezzel a székben való örökös mocorgást.

A gép további különlegessége az Acer Aeroblade 3D névre keresztelt hűtéstechnikájának új, negyedik generációs változata, a világítással felszerelt rendes, valami kapcsolgatásra előbúvó numerikus billentyűzet, amely használaton kívüli állapotában rendes tapipadként funkcionál.

©

A robusztus masina további jellemzőiről nem közölt részleteket az Acer, így sem a benne rejlő processzor típusa, sem a videokártya fajtája nem ismert. Ezen kívül a megjelenési dátumot, illetve a gép leginkább várt tulajdonságát, annak árát sem osztotta meg a gyártó. Küllemét elnézve azonban biztosak lehetünk benne, hogy nem kevés pénzt kérnek majd érte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy lépéssel közelebb kerültek kínai tudósok a kifogyhatatlan energiaforráshoz

Egy lépéssel közelebb kerültek kínai tudósok a kifogyhatatlan energiaforráshoz

Seselj szerint csetnik bajonettek védelmében érkezett Gruevszki Magyarországra

Seselj szerint csetnik bajonettek védelmében érkezett Gruevszki Magyarországra

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Meghalt William Goldman Oscar-díjas forgatókönyvíró

Meghalt William Goldman Oscar-díjas forgatókönyvíró

A DK feljelenti Orbánt a Gruevszki-ügy miatt

A DK feljelenti Orbánt a Gruevszki-ügy miatt

Új elnöke van a Budapesti Ügyvédi Kamarának

Új elnöke van a Budapesti Ügyvédi Kamarának