szerző:
hvg.hu

Komoly összeget adományoz a múlt heti floridai e-sport-versenyen életét vesztő két videojátékos hozzátartozóinak az eseményt szervező Electronic Arts.

Egy gyermek elvesztése óriási veszteség, nincs is, ami a történteket legalább kis időre feledtetni tudná. A videojátékok kiadásával foglalkozó Electronic Arts legalább az életét szeretné megkönnyíteni a floridai Jacksonville-ben történt múlt pénteki lövöldözés két áldozata családjának, ezért egymillió dollárt adományoznak nekik – jelentette be a vállalat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a helyszíni rendezett e-sport-verseny során az egyik játékos váratlanul pisztolyt rántott, két embert a helyszínt megölt, többeket pedig megsebesített. Az ámokfutás után a támadó, David Katz magával is végzett. A helyszínen az EA Madden NFL nevű amerikaifocis játékának egyik selejtező folyt, emiatt rengeteg fiatal tartózkodott ott, köztük a vérengzésben életét vesztő két játékos, Taylor Robertson és Eli Clayton.

Az EA az először kiadott, szűkszavú közleményében fájdalomról és teljes megdöbbenésről írtak. Később bejelentették, a játék további három mérkőzését lefújják. Csütörtökön aztán újabb nyilatkozatot adtak ki, mely szerint támogatni kívánják az érintettek hozzátartozóit, de az adománygyűjtést a játékosoknak is lehetővé teszik. Ezen kívül szeptember 6-án a Madden csapata egy különleges élő videóban jelentkezik majd, hogy a közösséget összehozva emlékezzenek meg a tragédia áldozatairól.

Ha máskor is tudni szeretne a videojátékos társadalom történéseiről kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Új betegséget ismert el a WHO: a mentális zavarok közé sorolták be a videojátékoktól való függést

Először jelent meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különféle mentális zavarokat összegző kiadványa új verziójának első változatában a videojáték-függőség mint létező betegség. Mindez persze nem azt jelenti, hogy minden digitális produktum veszélyt jelentene az életünkre, de egy ilyen kaliberű jelentést, főleg, ha az a WHO-tól származik, tanácsos a komolyan venni.