szerző:
László Ferenc

Az egyik akár i9-es processzoral is rendelhető, a másik egyedi hangszórót vonultat fel, a harmadik pedig akár kopogtatással is nyitható. Meglestük a legújabb Lenovókat.

A napokban Berlinben zajló IFA szakkiállításon debütált a Lenovo új ThinkPad X1 Extreme notebookja, mellyel a kínai gyártó nem titkoltan a MacBook Prótól kíván elhódítani felhasználókat. Míg az alap X1-esben 14 colos, addig a most debütált újdonságban 15,6 colos kijelző található, ami alaphelyzetben Full HD felbontású, de akár érintésérzékeny 4K panellel is rendelhető.

A kiváló sebesség záloga az Intel nyolcadik generációs Core i7 processzora, decembertől pedig akár Core i9-es chippel is rendelhető lesz a gép. A 4 GB-os GeForce 1050Ti MaxQ grafikusgyorsító révén a legújabb játékok is jól futnak, nem mellesleg pedig akár 64 GB RAM-ot is kérhetünk a mintegy 15 órás üzemidejű X1 Extreme-be.

Az akár két darab 1 TB-os SSD-vel is elérhető notebook 1,7 kilogrammot nyom a mérlegen. A forgalmazás szeptemberben kezdődik meg, az árcédulán minimum 1 699 eurós (555 ezer forint) összeg lesz olvasható, egy jól felszerelt példány pedig akár 3 999 eurót (1,3 millió forint) is kóstálhat.

©
©

Ugyancsak a mostani IFA-n debütált a Lenovo Yoga C930, amely a gyártó Yoga hagyományaihoz híven egy akár tabletként is használható, többféle üzemmódú notebook. Egyedi megoldás, hogy a hangszóró a szélesre vett zsanérba került, így mindig pontosan a felhasználó felé néz.

A 13,9 colos kijelző Full HD, illetve 4K felbontású változatban készül és a mellékelt cerkával is remekül használható. A nyolcadik generációs Core i5 és i7 processzorok mellett említést érdemel még a maximum 16 GB RAM, a legfeljebb 2 GB-os SSD tárhely, illetve a mintegy 9-14 órás üzemidő. Az 1 399 eurós (457 ezer forint) alapárú Yoga C930 novemberben érkezik meg a boltokba.

©
©
©

A Lenovo Yoga Book C930 egy rendkívül kompakt kis masina, mely nem rendelkezik hagyományos fizikai billentyűzettel. Ehelyett ugyanis a 10,8 colos hagyományos Full HD/QHD kijelző alatt egy e-ink technológiájú érintőkijelzőt vonultat fel a gép, ami nemcsak audiovizuális és rezgős visszajelzéssel szolgáló klaviatúraként és digitális rajzlapként, hanem akár e-book-olvasóként is remekül használható.

Az új Yoga Bookot akár úgy is ki lehet nyitni, hogy kopogunk a tetején, melynek hatására a kijelzőt tartalmazó rész felpattan. A gyártó szerint ezzel a kényes körömmel rendelkezők életét szeretnék könnyebbé tenni. Íme:

A mindössze 260x179x9,9 milliméteres, illetve 775 grammos készülékben Intel Core i5/m3 processzor és 4 GB RAM található. A szeptember végétől kapható Lenovo Yoga Book C930 alapára 999 euró (326 ezer forint).

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!