szerző:
hvg.hu

A Google Arts & Culture nevű alkalmazásában arcképünk alapján kereshetünk rá arra, melyik művészeti alkotásra hasonlítunk. A mókás funkció eddig csak a tengerentúlon működött, mostantól azonban a magyarok is használhatják.

Még év elején adtunk hírt a Google egyik művészetkedvelőknek fejlesztett alkalmazásáról, amelynek új funkciójához a szelfizést vették alapul: a feltöltött kép alapján meg lehet keresni az app hatalmas adatbázisában a ránk hasonlító műalkotásokat, festményeket.

©

Nem különálló programról van szó, hanem az Arts & Culture app egyik érdekes funkciójáról, amely hosszas tesztelése során kizárólag a tengerentúlon működött, de a keddi élesítést követően immár mindenhol, így a magyarországi felhasználók számára is elérhető. Népszerűségét jól mutatja, hogy a globális rajt előtt ismert világsztárok is használni kezdték, igen változatos eredménnyel. A Szilikon-völgy sztárjának, Kumail Nanjianinak például ezt dobta a gép:

Az Így jártam anyátokkalban is megfordult Rachel Bilsonnak pedig ezt:

I mean....pretty much

@ rachelbilson által megosztott bejegyzés,

Ha mi magunk is kipróbálnánk, csupán az Arts & Culture alkalmazást kell telepítenünk a kompatibilis iOS-, vagy Android-rendszerű készülékre, majd a program kezdőképernyőjén kiválasztani az Art Selfie nevű újdonságot. Regisztrációra nincs szükség. Az app magyarul is tud, a honosítást pedig az új funkcióba is beépítette a Google, használatával így biztosan nem lesz probléma.

Tapasztalataink szerint a program az esetek többségében igen pontos, bár voltak helyzetek, amikor teljesen más eredményt hozott ki. Kate Hudsonnak is kicsit félresikerült:

Portrait of a boy ��������

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

A megjelenített alkotás egyébként edukáció szempontjából sem utolsó, ugyanis rövid ismertetőt lehet róla olvasni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Federer kiesett az Australian Openen

Federer kiesett az Australian Openen

"Tiszta vizet a pohárba" - magyarázkodik a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt az MTVA

"Tiszta vizet a pohárba" - magyarázkodik a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt az MTVA

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét

Budapest helyett a Lánchidat blokkolták és Bayer Zsolt "bajszát" rángatták a tüntetők

Budapest helyett a Lánchidat blokkolták és Bayer Zsolt "bajszát" rángatták a tüntetők

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi