szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig viszonylag kevés, hivatalos forrásból származó nyilatkozatot hallhattunk az összehajtható okostelefonok érkezése kapcsán, a Samsung mobilokért felelős részlegének vezetője viszont végre határozottnak bizonyult.

Remélhetőleg em kell már sokat várni arra, hogy a jelenleg ismert mobilok gyökeresen megváltozzanak. A Samsung évek óta fejleszti az összehajtható okostelefonját, és nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan beérik a munka gyümölcse. A dél-koreai cég és a kínai Huawei év eleje óta versenyzik azon, hogy melyikük mutatja be elsőként a hajlítható kijelzős mobilt: először márciusban lehetett arról hallani, hogy jön a Samsung készüléke, majd júliusban kiderült, 2019 elejére várható a mobil. Ezzel párhuzamosan a Huawei is bejelentette, hogy 2019 elején mutatja be a forradalmian új készüléket.

A kérdés igazából az, mennyire beszélhetünk "marketingháborúról", hivatalosan ugyanis egyik cég sem közölt semmit. A Samsung mobilokért felelős vezérigazgatója, DJ Koh azonban most úgy nyilatkozott a CNBC-nek:

itt az ideje leszállítani.

Bár túl sok konkrétumot ez a kijelentés sem tartalmazott, az már biztató, hogy egyáltalán egy ilyen kijelentés elhangzott. Koh azt is meglebegtette, hogy a Samsung novemberi fejlesztői konferenciáján további részleteket is elárulnak majd a projekttel kapcsolatban.

Összehajtható okostelefonon egyébként nemcsak a Samsung és a Huawei dolgozik, a kínai Oppo, valamint a Lenovo is ilyen irányba fejleszti a készülékeit. Azt viszont majdnem biztosan állítjuk, nem ők lesznek az első gyártók, amelyek ilyen technológiával állnak elő. Az idő már csak azért is sürgető, mert a napokban a kínai Nubia is előállt egy, a témát másik oldalról közelítő, de mégiscsak flexibilis kijelzős "telefonnal".

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

Egy együttes máris nemet mondott: nem tart raktárkoncertet a Black Bartók

Egy együttes máris nemet mondott: nem tart raktárkoncertet a Black Bartók

Háromszorosára emelik a bérleti díjakat az ócsai devizahiteles lakóparkban

Háromszorosára emelik a bérleti díjakat az ócsai devizahiteles lakóparkban