szerző:
hvg.hu

Eddig viszonylag kevés, hivatalos forrásból származó nyilatkozatot hallhattunk az összehajtható okostelefonok érkezése kapcsán, a Samsung mobilokért felelős részlegének vezetője viszont végre határozottnak bizonyult.

Remélhetőleg em kell már sokat várni arra, hogy a jelenleg ismert mobilok gyökeresen megváltozzanak. A Samsung évek óta fejleszti az összehajtható okostelefonját, és nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan beérik a munka gyümölcse. A dél-koreai cég és a kínai Huawei év eleje óta versenyzik azon, hogy melyikük mutatja be elsőként a hajlítható kijelzős mobilt: először márciusban lehetett arról hallani, hogy jön a Samsung készüléke, majd júliusban kiderült, 2019 elejére várható a mobil. Ezzel párhuzamosan a Huawei is bejelentette, hogy 2019 elején mutatja be a forradalmian új készüléket.

A kérdés igazából az, mennyire beszélhetünk "marketingháborúról", hivatalosan ugyanis egyik cég sem közölt semmit. A Samsung mobilokért felelős vezérigazgatója, DJ Koh azonban most úgy nyilatkozott a CNBC-nek:

itt az ideje leszállítani.

Bár túl sok konkrétumot ez a kijelentés sem tartalmazott, az már biztató, hogy egyáltalán egy ilyen kijelentés elhangzott. Koh azt is meglebegtette, hogy a Samsung novemberi fejlesztői konferenciáján további részleteket is elárulnak majd a projekttel kapcsolatban.

Összehajtható okostelefonon egyébként nemcsak a Samsung és a Huawei dolgozik, a kínai Oppo, valamint a Lenovo is ilyen irányba fejleszti a készülékeit. Azt viszont majdnem biztosan állítjuk, nem ők lesznek az első gyártók, amelyek ilyen technológiával állnak elő. Az idő már csak azért is sürgető, mert a napokban a kínai Nubia is előállt egy, a témát másik oldalról közelítő, de mégiscsak flexibilis kijelzős "telefonnal".

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!