szerző:
hvg.hu

Egyre valószínűbb, hogy a Samsung idei fejlesztői konferenciája lesz az az esemény, amikor a gyártó végre elárul majd részleteket hosszú ideje készülő mobiljáról. Arra azonban jelenleg kevés esély mutatkozik, hogy bárki karácsonyfája alá kerülhessen a telefon.

A dél-koreai gyártó évek óta fejlesztgeti Galaxy F néven elhíresült (de X-ként is sokszor emlegetett) készülékét, melyről több ízben "nyilatkozott" már a Samsung mobilokért felelős vezérigazgatója, DJ Koh. Ő legutóbb néhány napja mondott új infót, ám ezúttal sokkal konkrétabban fogalmazott. Koh ugyanis azt mondta, itt az ideje leszállítani a telefont, a szakember pedig azt is meglebegtette, hogy novemberben további részleteket is elárulnak róla.

Az időpont nem véletlen, a gyártó ebben az időszakban tartja éves fejlesztői konferenciáját, ám a Samsung idevágó közleménye szerint, melyet a The Korea Herald idézett, az esemény aligha az összehajthatós Galaxy F miatt lesz hangos. Ennek az az oka, hogy a bemutató dátuma cég szinten továbbra sem tisztázott, így a készüléket gyaníthatóan most sem látja majd a közönség. Azt ugyanakkor elismerte a Samsung, hogy a rendezvény jó apropó lehet arra, hogy néhány részletet megosszanak a projektről, amely újfent azt sejteti, hogy a mobillal kapcsolatos fejlesztői munka a végéhez közeledik. A koreai lap ennek alapján úgy véli, az igazi debütálásra sem kell már sokat várni, melynek legkorábbi időpontja a jövő februári mobil világkongresszus.

Bár a Samsung viszonylag hosszú ideje dolgozik a hírek szerint igen komoly teszteknek alávetett készüléken, az utóbbi hónapokban nagyon rákapcsoltak, mert a Huawei közben egyértelmű üzenetet küldött: ők akarnak az első olyan gyártó lenni, amelyik ilyen különleges mobilt ad ki. Ha a győztes kiléte még nem is, egy dolog már most eldőlni látszik: bárki is adja ki előbb sajátját, szinte biztosra vehető, hogy kezdetben nagyon drága lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Az informatikát a könyvtáros tartja, 25 évvel ezelőtti anyagokból"

"Az informatikát a könyvtáros tartja, 25 évvel ezelőtti anyagokból"

Bíróság elé kerülhet az a férfi, aki hetven késszúrással gyilkolt

Bíróság elé kerülhet az a férfi, aki hetven késszúrással gyilkolt

Feltételeket szabott a Párbeszéd az MSZP-nek

Feltételeket szabott a Párbeszéd az MSZP-nek

Kémfotókon a már alig álcázott következő kecskeméti Mercedes

Kémfotókon a már alig álcázott következő kecskeméti Mercedes

Lélegzetelállító képek készültek a ködös Budapestről

Lélegzetelállító képek készültek a ködös Budapestről

Nagyszerű duplát lőtt Sallói, főcsoportdöntőben a csapata – videó

Nagyszerű duplát lőtt Sallói, főcsoportdöntőben a csapata – videó