szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiánypótló bővítményt készített egy magyar fejlesztő, ami megmutatja, hány óra munkával vásárolhatnánk meg magunknak egy-egy készüléket.

Sokszor hangoztatták már a szakemberek, hogy hazánkban volna még mit javítani a pénzügyi kultúrán. A legfőbb probléma, hogy kevésbé tervezzük meg a kiadásainkat, pedig egy kis előre számolással és tudatossággal több maradhatna a zsebünkben. Ebben próbál segíteni egy új Chrome-bővítmény, aminek használata könnyebbé teheti a számolgatást akkor, ha egy nagyobb kiadás előtt állunk.

A Price2WorkingHours nevű, magyar fejlesztő által készített bővítmény működése nem bonyolult. Elég csak telepíteni, majd a bővítményben megadni, hogy mennyi a havi nettó keresetünk, és ezért hetente hány órát kell dolgoznunk.

A bővítmény ezután több, Magyarországon is elérhető webshopban és felületen (Árukereső, Extreme Digital, Alza.hu, 220Volt, eMAG) is feltünteti, hogy egy adott termékért hány órát kellene dolgoznunk.

©

Például ha valaki nettó minimálbért (84 788 forint) keres és heti 40 órát dolgozik, akkor a Huawei legutóbbi csúcsmobiljáért több mint 510 órát kell dolgoznia. Egy 250 ezer forintos fizetés órabéreire levetítve 173 órányi munkával lehet összegyűjteni ennyi pénzt.

©

Ugyanez az érték egy iPhone X esetében minimál órabérek mellett 690 óra, de a 250 ezres fizetéssel számolva is 234 óra.

©

A kalkulációt mindenféle termék esetén elvégzi a rendszer. Alább még egy memóriakártyán néztük meg, de akár élelmiszerek, bútorok, élelmiszerek és szépségápolási termékek is szóba jöhetnek, lényegében bármi.

©

Az persze egyáltalán nem reális forgatókönyv, hogy valaki az összes fizetését félreteszi. Ezzel együtt hasznos lehet a bővítmény, a segítségével ugyanis már el lehet kezdeni tervezgetni, hogy egy adott eszköz megvásárlásához mennyi munkaóra szükséges.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Hiába hallgatott Bayer Zsolt 20 évig az állítólagos pedofil harcostársról, felelősségre nem vonható érte

Hiába hallgatott Bayer Zsolt 20 évig az állítólagos pedofil harcostársról, felelősségre nem vonható érte

Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás

Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás