szerző:
hvg.hu

Néhány éve nagy port kavart az akkori iPhone-oknál tapasztalható probléma, amely szerint attól is könnyen meghajolhatnak, ha az ember véletlenül rájuk ül. Úgy tűnik, hasonló gond van a méregdrága új iPad Próval is, a jelenséget videón demonstrálták.

A bendgate néven elhíresült botrányt hivatalosan soha nem ismerte el az Apple, egy amerikai bíró “jóvoltából” napvilágra került dokumentum részletei szerint azonban az iPhone 6 és 6 Plus készülékeket érintő problémáról valójában mindvégig tudtak Cupertinóban.

A jelek szerint a hajlíthatóság a cég október végén bemutatott iPad Prójánál is érzékelhető, legalábbis egy új videó szerint, amelynek készítője láthatóan nem erőlteti meg magát, hogy az itthon súlyos százezrekbe kerülő eszközt eltörje. Hogy mennyire? Mutatjuk.

A felvétel egyébként nem kizárólag a hajlékonyságot vizsgálja (a videós ugyanis más tortúratesztnek, például karcolásoknak is kiteszi eszközét), de sokaknak valószínűleg ezen emelkedik majd meg legjobban a szemöldöke. A vonatkozó rész 6:23-nál kezdődik. Érdekesség, hogy az iPad Air 2-nél is tapasztalható volt ilyesmi, vagyis nem az első Apple-táblagép, amelyik ilyen könnyen el/meghajlítható, és ezzel másodpercek alatt tönkre tehető.

Az új iPad Pro azonban más tészta, hiszen egy alapból drágább készülékről beszélünk, esetében ráadásul más “gondok” is vannak: az iFixit szétszedős csapata nem igazán repesett az örömtől, mikor megbontotta.

A bendgate ügyét kommentelő néhány vicces felhasználó megjegyezte: az Apple elkészítette az összehajtható okostelefont. Most fel van adva a lecke a vállalatnak, hogy orvosolja ezt a gondot a későbbi modelleknél. Sajnos a strapabírást ezúttal feláldozták a vékonyság oltárán (az iPad Pro mindössze 5,9 mm vastag), pedig a felhasználók valószínűleg lenyeltek volna néhány tizedmilliméter pluszt annak érdekében, hogy erősebb legyen az amúgy méregdrága tabletjük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Utoljára a harctéren akadályozták így a munkánkat" - A HVG adventi kalendáriumában ma: Molnár János

"Utoljára a harctéren akadályozták így a munkánkat" - A HVG adventi kalendáriumában ma: Molnár János

Van, ahol a karácsonyi túlóra miatt borulnak ki

Van, ahol a karácsonyi túlóra miatt borulnak ki

Fájhat Orbán feje: a kormánypárti sajtó tapos a lelkébe

Fájhat Orbán feje: a kormánypárti sajtó tapos a lelkébe

Figyelem, hétfőtől vasúti sztrájk lesz Németországban

Figyelem, hétfőtől vasúti sztrájk lesz Németországban

Így vette át a Prima Primissima közönségdíját L. Ritók Nóra

Így vette át a Prima Primissima közönségdíját L. Ritók Nóra

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő