szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt hónapok adatvédelmi botrányai után többen is hangoztatták, el kell, vagy meg kell próbálni elmozdítani Mark Zuckerberget a Facebook éléről. Most a téma érintettje is nyilatkozott.

Több adatvédelmi botrány is történt az utóbbi időben a Facebook háza táján, az esetekben pedig az a közös, hogy valamennyi alkalommal Mark Zuckerberget távozását követelték. A hangoskodók egyike a közösségi oldalba 11 millió dollárt fektető Trillium Asset Management volt, amely júliusban állt elő azzal az ötletével, hogy egy független embert kell a Facebook élére állítani elnökként, Zuckerberget pedig meghagyni vezérigazgatónak.

Az oldal működését bírálók száma közben folyamatosan nőtt, a gyaporodó táborhoz időközben pedig a komikus Jim Carrey is csatlakozott. Igaz, ő korábban már kritizálta a Facebookot, de a napokban történt sorosozós ügy után úgy érezte, újra meg kell szólalnia.

Októberben aztán megint Mark Zuckerberg fejét kezdték követelni: négy nagy részvényes alapkezelő, akiknek közel 4,9 millió részvény van a kezükben, azt szeretné elérni, hogy 2019 májusában elmozdítsák Mark Zuckerberget a Facebook elnöki pozíciójából. Ez azonban nem könnyű, és már csak azért sem, mert maga az érintett sem nagyon akarja azt.

©

Zuckerberg nem túl gyakran nyilatkozik, pláne a személyét vagy a Facebookot ért kritikákról, most azonban kivételt tett, és a CNN-nek riporterének több dologra, köztük az elmozdítására vonatkozó hírekre is reagált. Zuckerberg azzal kezdte, nem része a tervének, hogy elnöki székét másnak adja, a pozíciók variálása szerinte ugyanis rossz ötlet. Ezt a szófordulatot már korábban is alkalmazta, mikor a szerepek esetleges megváltozásáról szólva azt mondta, az szerinte bizonytalanságot szülne a munkavállalók és a részvényesek között is.

Az interjúban jobbkeze, Sheryl Sandberg helyzete is szóba került, róla azt mondta, szakértelme szintén nagyon fontos a vállalat számára. Zuckerberg tíz éve tekint rá úgy, mint egyik legfontosabb munkatársára, büszke az eredményeikre, és reméli, a következő évtizedekben is együtt dolgozhatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Használt cipőket is árulni fog a Nike

Használt cipőket is árulni fog a Nike

Mostanra 3 százaléka sem maradt érintetlen a világ vadonjainak

Mostanra 3 százaléka sem maradt érintetlen a világ vadonjainak

Korábban nem publikált fotókkal emlékeztek Fülöp hercegre a királyi család tagjai

Korábban nem publikált fotókkal emlékeztek Fülöp hercegre a királyi család tagjai