szerző:
hvg.hu

Miközben tele a tech-sajtó az Apple vélt vagy valós kudarcaival, a cég első emberéből csak úgy sugárzik az optimizmus.

Az elmúlt időszakban is sokat szerepelt az Apple a hírek élén, ám az esetek többségében nem épp pozitív felhanggal. Vannak, akik az új Nokiaként emlegetik a cupertinói céget, utalva a 2018-as iPhone-ok értékesítési nehézségeire – magyarázkodott is ez utóbbi miatt Tim Cook. Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy a korábban a világ legértékesebb vállalatává avanzsált cég ma már csak a negyedik ezen a listán, bár azért azt meg kell jegyezni, hogy a részvényértékeken alapuló rangsorolás nem mondható stabil, megbízható minősítésnek.

Tim Cook mindenesetre elérkezettnek látta az időt arra, hogy töretlen optimizmusáról biztosítsa a felhasználókat és persze a befektetőket (lévén 2005 óta még nem volt ennyire nem kedvelt az Apple-részvény). A CNBC-nek adott interjúban Cook elmondta, hogy a negatív sajtóhírekkel szemben a vállalat egészében nagyon jól működik, és az Apple-ökoszisztéma „valószínűleg alulértékelt”. Megerősítette, hogy vállalata egy pillanatra sem tévesztette szem elöl legendás innovációs kultúráját.

A részvényekkel kapcsolatban kifejtette, hogy a tőzsde jellemzően az érzelmekre reagál, s teszi mindezt rövidtávon. Az Apple viszont hosszú távban gondolkodik, és megnézve a cég hosszú távú stratégiáját, az soha nem volt jobb, mint most, akárcsak a cég teljes ökoszisztémája, amely még soha nem volt erősebb.

Cook megemlítette az Apple óriási felhasználói bázisát, ami egy évvel ezelőtt elérte az 1,3 milliárdot, és az elmúlt 12 hónapban 100 millió felhasználóval bővült. A vezérigazgató az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások ügyében is roppant derülátó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brutális sor áll a Corvin Mozi előtt, mindenki széket akar venni – fotó!

Brutális sor áll a Corvin Mozi előtt, mindenki széket akar venni – fotó!

Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj

Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj

Felgyújtotta magát egy férfi a prágai Vencel téren

Felgyújtotta magát egy férfi a prágai Vencel téren

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

"Tiszta vizet a pohárba" - magyarázkodik a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt az MTVA

"Tiszta vizet a pohárba" - magyarázkodik a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt az MTVA

Nekiestek a kínai cenzorok a fülbevalós sztároknak

Nekiestek a kínai cenzorok a fülbevalós sztároknak