szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annak érdekében, hogy a Windows 10 jövőbeni frissítései gond nélkül települjenek a számítógépekre, foglalóként mindenkitől "elvesz" egy kevés tárhelyet a Microsoft. Azt mondják, jó okkal teszik.

Minden Windows-használó kerülhetett már olyan helyzetbe, amikor a winchesterén, SSD meghajtóján elfogyott a tárhely, így a szükségtelen adatok törlésével tudta csak telepíteni a frissítőfájlokat. Előbbi persze azért sem jó, mert így a gép stabilitását veszélyeztetik, hiszen a Windowsnak mindig szüksége van "extra levegőre", hogy a programok rendesen működjenek.

A Microsoftnál is érzik ezt, ezért a következő rendszerfrissítésbe egy érdekes funkciót építenek, amely alapból lecsippent majd egy keveset az SSD vagy a merevlemez kapacitásából. Összesen 7 gigabájtról van szó, amely az érkező frissítések és rendszerfolyamatok átmeneti fájljainak tárolására megy majd el.

A vállalat szakértői szerint az új megoldás nem csak javít a Windows 10 teljesítményén, másfajta segítséget is ad a felhasználóknak: így biztosan nem fordul elő, hogy egy nagyobb update előtt takarítani kell a HDD-n.

Az átmeneti tárolónak is nevezett tárhelyre kerülnek még a különböző programok által termelt, ideiglenes fájlok is, de a Microsoft szerint ezek idővel ugyancsak törlődnek majd a számítógépekről. A 7 gigabájt egyébként nem kőbe vésett szabály, a cég álláspontja szerint ez később akár változhat.

Az új funkcióhoz csakis tiszta telepítés útján lehet majd hozzájutni, illetve azokon a számítógépeken lesz megtalálható, amelyek eleve az 1903-as Windows 10-el érkeznek. Az új funkciót a Windows Insider program tagjai már tesztelhetik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

Mégsem lesz benne az oltás típusa a védettséget igazoló okmányban

Mégsem lesz benne az oltás típusa a védettséget igazoló okmányban