szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégsem marad köszönet nélkül a kis Grant Thompson, aki nem csak felfedezte, jelentette is az Apple rendszerében talált komoly szoftverhibát.

A 14 éves Grant Thompson sokáig ismeretlen volt az Apple-rajongók előtt, most mégis őt éltetik, ugyanis ez az amerikai kisfiú volt az, aki felhívta a cupertinói cég figyelmét egy nagyon komoly szoftverhibára. A FaceTime rendszerében adódott gond, de olyan, amelyre az Apple történetében még soha nem volt példa: lehallgathatók lettek az iOS-felhasználók.

Bár az Apple kezdetben nem reagált a fiú megkeresésére, a CNBC most arról ír, hogy a felfedezést valószínűleg komoly pénzjutalommal hálálja meg a cég. Egy magasrangú beosztott a lap szerint már fel is kereste Thompsonékat, hogy megérdeklődje, mivel (illetve mennyivel) tudnának köszönetet mondani a kis Grant munkájának.

Mint a legtöbb technológiai nagyvállalat, az Apple is működtet úgynevezett hibavadász programot, amelynek lényege, hogy pénzjutalomban részesítik azokat, akik valamilyen komolyabb szoftveres probléma létezését igazolni tudják. Hogy a fiú mekkora összeget kaphat, még nem tudni, azt azonban igen, hogy a nagyobb találatokat akár 25 ezer és 200 ezer dollár közti jutalommal is honorálhatja az Apple.

Ha Grantnek a minimális, vagyis a 25 ezer dolláros összeghatárt ítélik meg, még úgy is 6,7 millió forint üti a markát. De az Apple remélhetőleg nem lesz ennyire szűk markú. Főleg, hogy azért még van miből adakozni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán ott áll a világ zöldségespultjánál, de kérdés, lesz-e vevő az árujára

Orbán ott áll a világ zöldségespultjánál, de kérdés, lesz-e vevő az árujára

Mennyi oltóanyag érkezett már az országba? Itt megnézheti

Mennyi oltóanyag érkezett már az országba? Itt megnézheti

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség