szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A White Panda nevű DJ arról számolt be Redditen, hogy az ölében lévő MacBook Pro azonnal füstölni kezdett, amint bedugta azt a konnektorba.

Általában az okostelefonok kapcsán hallhatunk olyan híreket, hogy egy adott készülék valamiért kigyulladt/felrobbant a tulajdonosánál. Elég csak a Samsung Galaxy Note7-re gondolni, de történt már hasonló iPhone-nal is, amikor a leendő vásárló nagyon okosan megharapta a készülék akkumulátorát. Most ismét az Apple-nél akadt gond, ennél azonban valamivel nagyobb – szó szerint.

A White Panda néven tevékenykedő DJ a Redditen arról írt, hogy az általa használt MacBook Pro egyszer csak kigyulladt, majd fel is robbant – pedig állítása szerint nem volt túlterhelve a gép, azt "normál üzemmódban" használta.

Mint írja, a gép az ölében volt, és akkor kezdett el mindkét oldalán füstölni, amikor bedugta azt. A laptopot gyorsan letette a földre, ahol ezután durrant egyet, majd égni kezdett. A füstöt még a szén-monoxidot jelző készülék is érzékelte.

Hogy pontosan mi okozta a tüzet, nem tudni, és bár a DJ már elérte az Apple-t, a cég egyelőre nem lépett az ügyben. A szervizben annyit mondtak neki, hogy a készüléket 24 órán keresztül egy tűzbiztos széfben kell tárolniuk, mielőtt vizsgálni kezdenék. Nem sokkal később az ügyfélszolgálat jelezte, az Apple már foglalkozik a kérdéssel, és hamarosan válaszolni fognak neki.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ég a berek Fonyódnál

Ég a berek Fonyódnál

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját