szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai kormányzat által meghozott intézkedések hatályának elhúzódására számít a Huawei – értesült a South China Morning Post. A hongkongi napilap úgy tudja, a kínai vállalat a gyártókapacitás csökkentését kérte a beszállítóknál.

Bár az amerikai kormányzat három hónapnyi haladékot adott a Huaweinek a céget érintő bojkott kapcsán, jelen állás szerint nem valószínű, hogy a kínai vállalatnak kedvező döntések születhetnek a követkető hónapokban. A jelek szerint erre számít a Huawei is, amely a legfrissebb információk szerint hosszú távú bojkottra rendezkedik be.

[Meg szeretném érteni: mi történhet most a Huawei-jel? Buknak? Nyerhetnek?]

A South China Morning Post egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról ír, hogy a Foxconn (Kína legnagyobb magánmunkáltatója, ahol például az iPhone-okat is összeszerelik) több vonalon is leállította a Huawei telefonjainak gyártását a csökkenő rendelésekre válaszul. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a kapacitáscsökkentést milyen időtávra rendelték el.

A hongkongi napilap megkeresésére a Huawei és a Foxconn sem reagált még.

[Frissítés: Ckkünk megjelenése után megérkezett a Huawei cáfolata.]

Az egyértelmű, hogy egy olyan mobillal, amin nem használni a Google alkalmazásait, és az amerikai technológiák (chipek, Bluetooth) szabványait is csak úgy, hogy törvényt sértenek vele, csak a kínai piacon lehet mit kezdeni. Még úgy is, hogy a Huawei már ősszel saját operációs rendszerrel akar előállni.

Ha értesülni szeretne arról, mi lesz a Huawei telefonjaival, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba

Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

Zárt tárgyalást rendelt el a bíró Demeter Márta ügyében

Zárt tárgyalást rendelt el a bíró Demeter Márta ügyében