szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több részlet derül ki a Microsoft különleges Surface eszközéről. Egy neves elemző úgy gondolja, hogy az Apple-nek is csinálnia kell valami hasonlót, igaz, előbb egy másik újdonságot kell(ene) villantania.

A Microsoft munkatársai már kézbe vehették a cég legújabb Surface-modelljét, így érthető, ha egyre több információ kerül róla napvilágra. Jeff Lin, az IHS Markit Consumer Electronics ügyvezető igazgatója szerint az összehajtható Surface kijelzői várhatóan 9”-esek lesznek, 1440 x 1920 pixeles felbontással (267 ppi). A korábbi kiszivárogtatások szerint a Surface-nek 4:3-as képaránya lenne, és zökkenőmentesen futtatná az androidos alkalmazásokat. Az elemző szerint a Microsoft egy úgynevezett Book Mode-on is dolgozik az új Surface-nél, ennek köszönhetően a tabletet úgy lehetne becsukni és kinyitni, mint egy könyvet.

Linn úgy véli, az Apple is érdekelt lehet egy olyan iPadOS alapú, A sorozatú processzorral dolgozó eszköz (tablet) fejlesztésében, amely rivalizálhatna a Microsoft Surface-szel – idézi a szakembert a Forbes, egy nekik küldött e-mailre hivatkozva. Az összehajtható iPad feltehetően ugyanolyan méretű lenne, mint egy MacBook.

Azonban ez előtt még mindenképp piacra kellene küldeni az 5G-s iPhone-t (erre várhatóan csak jövőre kerül majd sor), és felhasználva az 5G-s telefon fejlesztése során szerzett tapasztalatokat, az összehajtható iPad is 5G-s lehetne. Linn nem mert jóslatokba bocsátkozni az összehajtható iPad megjelenési idejével kapcsolatban, szerinte most épp eléggé leköti az Apple-t az 5G-s iPhone fejlesztése.

Ha értesülni szeretne az újdonság megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!