szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Call of Duty: Mobile a megjelenése hetében olyan riválisokat győzött le, mint a Fortnite és a PUBG Mobile.

Alig egy hét telt el azóta, hogy világszerte elérhetővé vált a kifejezetten mobiltelefonokra készült Call of Duty. A Magyarországon is játszható játék (amit androidos eszközökre itt, iPhone-ra és iPadre pedig itt tud letölteni) sikerével minden bizonnyal a fejlesztők is számoltak, annak mértéke viszont őket is meglepzette.

A Sensor Tower statisztikái szerint az indulás hetében több letöltést hozott össze a Call os Duty: Mobile, mint eddig bármelyik másik mobilos játék a történelem során. A beszámoló szerint a hónap eleji indulás óta már több mint 100 millióan telepítették az appot.

[Így csalnak a mobilos Call of Dutyban]

Hogy ez a szám milyen magas, azt jól mutatja, ha melléteszünk még néhány olyan játékot, ami szintén világsiker lett. Ezek szerint az indulás hetében

  • a PUBG Mobile 28 millió letöltést,
  • a Fortnite pedig 22,5 millió letöltést

hozott össze. Tegyük hozzá, előbbit régiónként tették elérhetővé, utóbbi pedig eleinte csak iPhone-okra lehetett telepíteni. Ez persze nem kisebbíti a Call of Duty eredményeit. A 100 milliós letöltésszám pedig minden bizonnyal tovább nő majd, amikor Kínában is elérhetővé teszik majd a játékot.

Egy héttel korábban egyébként a Mari Kart Tour volt az, aminél 90 millió letöltést regisztráltak a Sensor Tower elemzői.

A Call of Duty: Mobile-t egyébként a legtöbben (a felhasználók 55,7 százaléka) iPhone-ra töltötte le, a teljes bevétel 53 százaléka (17,7 millió dollár) szintén az iOS-közösségből érkezett.

Hasonló érdekességekért, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul

Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg