szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei csúcsmodelljeibe frissítésként, a jövő februárra várt Galaxy S11-széria tagjaiba pedig már alapértelmezetten beépítheti a Samsung azokat az új fényképezős funkciókat, melyeket a gyártó jelenlegi készülékein futó fotózós app legutóbbi verziójának forráskódja mutat meg.

Az alkalmazás kódját megvizsgáló XDA-Developers mind közül a legérdekesebbnek a Director's View (rendezői nézet) nevű újítást tartja, mellyel videózás közben egy adott szereplőre vagy tárgyra fixálhatjuk a fókuszt, valamint egyszerű érintésekkel váltogathatunk a különböző objektívek (széles látószögű, ultaszéles látószögű, telefotós) által éppen befogott képek között. A készülékek hátlapján egyre csak sokasodó kameralencsék világában egy ilyen funkció egyre csak értékesebb, hasznosabb lesz.

A forráskódban fellelt Night Hyperlapse név egy éjszakai fényviszonyok között is látványos timelapse videóformátumra utalhat.

A Single Take Photo nevű fényképezős funkció a kódban fellelhető leírás alapján egy okosított panorámamód-féleség. Egy fix ponton lenyomja az ember az elsütőgombot, majd 15 másodpercen át szépen el-/körbeforgatja a kamerát. A folyamat közben a készülék több fényképet és rövidke videót rögzít, és a felhasználó elé tárja a legjobbnak tartott darabokat.

A vertikális panorámás újítást talán nem kell részletesen magyarázni – széles kép helyett magas kép lehet az eredménye.

Néhány napja vált majdnem teljesen biztossá, hogy a februárra várt Galaxy S11-széria csúcsmodelljében 108 megapixeles kamera lesz. A neves szivárogtató Evan Blass pedig már azt is tudni véli, hogy az S11-es sorozatban összesen őt új telefont dob piacra a Samsung.

Ha értesülni szeretne a Samsung újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

"Meg kell szurkálnia valakit" - az interneten fenyegetőzött egy jogosítványát visszakövetelő férfi

"Meg kell szurkálnia valakit" - az interneten fenyegetőzött egy jogosítványát visszakövetelő férfi

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát