szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár emeltek egy kicsit az árrésen a Xiaominál, ez még mindig elég kevés ahhoz, hogy vonzó áron tudják kínálni akár 5G-s eszközeiket is.

A Xiaomi termékeiről hallván sokaknak eszünkbe jut a jó ár-érték arány, magyarán: nem kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlni, mégsem veszünk gagyit. Hogy mi ennek a titka, az már korábban kiderült, Lei Jun alapító akkor elárulta, cége arra törekszik, ne lépjék túl az ötszázalékos haszonkulcsot.

A napokban, a cég harmadik negyedéves pénzügyi adatainak ismertetésekor Jun újra beszélt okostelefonjaik költséghatékonyságáról. A profitot viszont már 8-9 százalékban határozta meg, ami természetesen még így is messze alatta van annak, amit például az Apple zsebel be egy-egy eszköze után. Ráadásul szerinte a korszerű eszközök egyre drágábbak is lesznek, ahogy a világ az 5G technológia felé halad.

[Erről tudott? A Xiaomi az új Huawei, és most sebességbe kapcsol Magyarországon]

Miután a Xiaomi profitja alacsony, értékesítése pedig az e-kereskedelmen alapszik, a lánc végén álló felhasználóknak nem kell sokat fizetniük a Xiaomi készülékeiért. És ez Jun szerint az 5G-érában sem fog változni, ugyanazt az üzletpolitikát folytatják, mint eddig, hiszen ez már számukra is (és a felhasználók számára is) bizonyított.

Hogy ez mennyire így van, azt alátámasztja, hogy a 2019 harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi adatok alapján 5,5 százalékos növekedést könyvelhettek el 2018 hasonló időszakához képest, és a mostani volt az eddigi legtöbb bevételt/nyereséget hozó negyedév. Az első három negyedév összesített nettó nyeresége pedig már felülmúlja 2018 teljes eredményét.

Ha máskor is tudni szeretne a Xiaomi új készülékeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új tervet mutatott be Novák Katalin: Az idősek bármikor mehetnének boltba, a fiatalabbakat nem engednék be a védett idősávban

Új tervet mutatott be Novák Katalin: Az idősek bármikor mehetnének boltba, a fiatalabbakat nem engednék be a védett idősávban

3 napos üzemidőt ígér a Xiaomiból kivált Poco új mobilja, 6000 mAh-s akkumulátor van benne

3 napos üzemidőt ígér a Xiaomiból kivált Poco új mobilja, 6000 mAh-s akkumulátor van benne

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból