szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábbi döntését írta felül a YouTube, mert szerintük mostanra általános beszédtémává vált a koronavírus-járvány.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Alig egy hete döntött úgy a YouTube, hogy a koronavírussal kapcsolatos videókkal – függetlenül attól, hogy az egész felvétel a járványról szól, vagy akár csak érintik benne a témát – nem lehet pénzt keresni a platformon. A cég vezetői a hirdetési bevételekre hivatkoztak, mondván: az előírás megszabja, hogy az olyan aktuális témákkal foglalkozó videókat, amelyek az emberi élet fenyegetésével kapcsolatosak – például egy terrortámadás vagy egy járvány – nem törlik ugyan a platformról, de azok alatt nem jelenhetnek meg reklámok, így bevételszerzésre sem alkalmasak.

A videósok viszont felzúdultak, mert a YouTube olyan videóknál is elvette ezt a lehetőséget, amelyekben csupán érintőlegesen esik szó a koronavírusról, ráadásul kettős mércét alkalmaztak a tiltásnál. A jelek szerint a kritikát a fejlesztők is meghallották, most ugyanis egy új megoldással álltak elő.

Az eddigi tiltás helyett néhány – elsősorban a megbízható hírcsatornák – videóinál mégis visszakapcsolják a hirdetések megjelenítését. Susan Wojcicki, YouTube vezetője azzal indokolta a döntést, hogy mostanra a koronavírus a beszélgetések szerves részévé vált, és nem szeretnének gátat szabni annak, hogy az alkotók fenntartható módon folytassák a munkájukat.

Wojcicki jelezte, hamarosan olyan irányelvekkel állnak majd elő, amivel a lehető legtöbb csatorna számára lehetővé teszik, hogy ilyen videókkal is pénzt keressenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az utolsó elem is a helyére került a déli összekötő vasúti Duna-hídon

Az utolsó elem is a helyére került a déli összekötő vasúti Duna-hídon

Tóth Krisztina: A legelszántabb Jókai-rajongók se tegyenek kutyaszart a postaládámba

Tóth Krisztina: A legelszántabb Jókai-rajongók se tegyenek kutyaszart a postaládámba

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander