szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Május 9-től azok is nagyobb biztonságban használhatják majd a Zoomot, akik az ingyenes regisztrációval teszik mindezt.

Amilyen sokan robbantak rá a Zoom használatára a koronavírus-járvány kezdete óta, olyan gyorsan derült ki a szolgáltatásról, hogy komoly biztonsági problémák vannak vele. Az adatszivárgás mellett az egyik legfőbb gondot a zoombomberek jelentik, akik a különböző videokonferencia-hívásokhoz csatlakozva megpróbálják széttrollkodni azokat.

Néhány hete a fejlesztők már készítettek egy frissítést, amely többek között erre a problémára is (rész)megoldást kínál, most pedig egy újabb változtatást eszközöltek a rendszeren.

A cég bejelentése szerint május 9-től a Zoomot ingyenesen használók számára kötelező lesz a jelszavak használata a konferenciahívások lebonyolításához. Mindez azt jelenti, hogy a résztvevők csak a jelszó ismeretében csatlakozhatnak a beszélgetéshez, így a lépéssel remélhetőleg sikerül kiszűrni azokat, akiknek egyébként semmi keresnivalójuk nincs ott. Emellett a csatlakozás előtt a "váróterembe" kerülnek a résztvevők, így a szervező döntheti el, kit enged be a hívásba, a képernyőképet pedig szintén csak az esemény létrehozója oszthatja meg.

Hogy ez mennyire lesz elegendő biztonsági intézkedés, egyelőre nem tudni. Az viszont biztos, hogy a Zoom hibái miatt sokan pártolhatnak át például a Google szolgáltatására, amely hamarosan mindenki számára ingyen elérhető lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár