szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyszerre két olyan dolgot is bevezet a YouTube, ami miatt az eddiginél jóval több hirdetést láthatnak majd a felhasználók.

Az, hogy a YouTube legfőbb bevételi forrása a hirdetésekből származik, valószínűleg senkit sem lep meg, ahogy az is köztudott, hogy a tartalomgyártók a reklámok megjelenítése után részesülnek ebből a bevételből. Azt viszont már talán kevesebben tudják, hogy milyen praktikákkal lehet maximalizálni a részesedést.

Az egyik ilyen trükk, hogy 10 percesnél hosszabb videót kell készíteni a platformra. A YouTube szabályzata szerint ugyanis ezeknél az anyagoknál már a videó közepére is lehet tenni hirdetést. Ezt rengeteg tartalomgyártó ki is használja, hiszen minél több a megjelenő reklám, annál több a részesedés is.

[Próbálja ki: ha ezt a karaktert beírja a YouTube-videó linkjébe, eltűnnek a reklámok a videóból]

A 9to5Google szerint ez a szabályzat még ebben a hónapban megváltozik majd. A lap szerint a YouTube arra készül, hogy a 10 perces limitet leviszi 8 percre, így már a rövidebb tartalmakkal is több pénzt kereshetnek a videósok. Jön azonban egy másik változás is, ami valószínűleg hamarabb feltűnik majd a felhasználóknak.

©

A YouTube ugyanis a szabály módosításával párhuzamosan átállítja azt a kapcsolót is, ami a videó közepére is tesz reklámot. Ezt jelenleg a felhasználóknak kell megtenniük, ha azt akarják, hogy pluszpénzhez jussanak, ám hamarosan elég lesz csak feltölteni a videót, engedélyezni a reklámok megjelenítését, és már élesedhet is az anyag.

[Idegesítik a hirdetések a YouTube-videókban? Ezzel a bővítménnyel letilthatja őket]

A változás visszamenőleg is érvényes lesz, tehát ha valaki nem szeretné, hogy egy adott videójában legyenek a tartalom közepére beillesztett hirdetések, akkor azt saját kezűleg kell majd kikapcsolnia.

Felhasználói oldalról a fenti két változás egyetlen dolgot jelent: még több hirdetést. Amellett ugyanis, hogy az eddigieknél több videó lesz alkalmas arra, hogy reklámok szakítsák félbe, lényegében minden ilyen tartalomnál találkozhatunk majd a pluszhirdetésekkel. Ha volna egy tippünk, azt mondanánk: a tartalomfogyasztók ennek nagyon nem fognak örülni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már nyolcezer tárgyat találtak a régészek a hódmezővásárhelyi tram-train vonalán

Már nyolcezer tárgyat találtak a régészek a hódmezővásárhelyi tram-train vonalán

Saját streaming szolgáltatást indít a TV2

Saját streaming szolgáltatást indít a TV2

Borosüveggel verhették agyon a csepeli emberölés áldozatát

Borosüveggel verhették agyon a csepeli emberölés áldozatát