szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Betiltanák az Egyesült Államokban a TikTok alkalmazást, kérdés viszont, mit szólnának ehhez a felhasználók. Az app ugyanis egyértelmű népszerűségi éllovas.

Egyre többen támadják a TikTok alkalmazást: előbb az ismert hackercsoport, az Anoymus figyelmeztetett, hogy az appot valójában a kínai kormány használja adatgyűjtésre, majd az Amazonnál vált nem kívánatos alkalmazássá, sőt az Egyesült Államok egyenesen a betiltását fontolgatja.

Ezt azonban nagyon nem szeretnék a felhasználók, ugyanis – a SensorTower adatai szerint – 2020 júniusában a TikTok volt a legtöbbször letöltött nem játék alkalmazás mind az App Store-ban, mind a Google Play Store-ban, és persze összesítve is. Számszerűsítve ez több mint 87 millió telepítést jelent, ami 52,7 százalékos növekedés 2019 júniusához képest. A legtöbben Indiában installálták az alkalmazást, (19,8 százalék), Indiát pedig az Egyesült Államok követte (8,7 százalék).

©

A második helyet mindkét platformon a Zoom szerezte meg. 71,2 millióan telepítették, ez 34-szerese volt a tavaly júniusi telepítési számnak, persze ennek az oka nem annyira az alkalmazás nagyszerűsége, sokkal inkább a világjárvány és a bezártság korszakának beköszönte volt. A Zoomot is Indiában telepítették a legtöbben (30,8 százalék), és ugyancsak az Egyesült Államoké a második hely (11,3 százalék).

A két éllovast a Facebook, a WhatsApp és az Instagram követi az androidos és az iOS-es platform összevonását nézve.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
236-tal ment egy motoros Hajmáskérnél, majd kijelentette "biztonságosan közlekedett"

236-tal ment egy motoros Hajmáskérnél, majd kijelentette "biztonságosan közlekedett"

Kezdenek visszatérni az utasok a fapados légitársaságokhoz

Kezdenek visszatérni az utasok a fapados légitársaságokhoz

Kevesebb erőfeszítéssel több eredményt? Próbálja ki a coachingot!

Kevesebb erőfeszítéssel több eredményt? Próbálja ki a coachingot!