szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A híres hackercsoport, az Anonymous szerint a TikTok egy jól marketingelt vírusapp, amit valójában a kínai állam használ információgyűjtésre.

Több kiberbiztonsági szakember is óva intette már a felhasználókat a TikTok használatól, mivel meg vannak róla győződve, hogy az appal több probléma is van. E kritizálókhoz tartozik mostantól a híres hackercsoport, az Anonymous is.

A névtelensége burkolózó hackerkollektíva az amerikai Forbes által is idézett üzenetében arra biztatta a felhasználókat, hogy töröljék eszközeikről a kínai szoftvert, mert az szerintük veszélyes, és egy olyan csatornáról van szó, ahonnan adatokat szivattyúz ki a kínai állam. Az Anonymous figyelmeztetésében arról is írt, hogy ha a felhasználók ismernek olyat, aki rajta van a TikTokon, kérjék meg rá, hogy törölje az appot,

és ne is rakja vissza többet.

A ByteDance tulajdonában álló szoftvert India nemrég nemzetbiztonsági veszélynek minősítette, és 59, ugyancsak kínai alkalmazással együtt tiltólistára rakta. Az indiai informatikusok felhívásukban azt írták: a TikTok szerintük engedély nélkül továbbít személyes adatokat. Az appot azt követően tiltották be az országban, hogy az illetékes minisztériumhoz több panasz is érkezett.

Az Anonymous meghekkelte már az Európai Űrügynökséget, valamint háborút hirdettek az Iszlám Állam terroristái ellen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fehérorosz elnökválasztás: kiszorították a tüntetőket Minszk belvárosából

Fehérorosz elnökválasztás: kiszorították a tüntetőket Minszk belvárosából

Költségcsökkentés koronavírus idején? Két adóoptimalizáló lehetőséget is hozott a járványhatás

Költségcsökkentés koronavírus idején? Két adóoptimalizáló lehetőséget is hozott a járványhatás

Ezért tiltja az Apple az iPhone-okról az xboxos játékokat

Ezért tiltja az Apple az iPhone-okról az xboxos játékokat