szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérhetővé vált a 11-es főverziójú Android. A legújabb szoftvert nem csak Google Pixel telefonokra lehet letölteni.

Kiadta a Google az Android 11-es főverziójának első, hivatalos változatát. A szoftverből több bétaverzió is megjelent, a legutolsó kiadást augusztus elején tette elérhetővé a keresőcég, benne az Apple-éhez hasonló kontaktkövető megoldással.

Az Android 11 a korábbi gyakorlatokkal ellentétben nemcsak a Google Pixel telefonjaira, hanem a OnePlus, a Xiaomi, az Oppo és a Realme néhány eszközére is tölthető – több készüléknél már mától.

A 11-es Android lehetséges, szeptemberi debütálásáról júliusban kezdtek terjedni a hírek. A szivárogtatóknak pedig igazuk lett, a Google tényleg szeptember 8-án adta ki az oprendszer végre hivatalos (azaz nem csak a fejlesztők számára elérhető) kiadását.

Az Android 11 fontosabb újításai közé tartozik a Facebook Messengerhez hasonló, buborékos chatfelület, a csatlakoztatott eszközök könnyebb vezérelhetősége, illetve a felhasználók biztonságának növelése. Ez praktikusan azt jelenti, hogy ha egy alkalmazás engedélyt kér arra, hogy a készülék kameráját vagy mikrofonját használja, egyszeri engedély is megadható. Így a következő alkalommal az appnak ismét hozzáférést kell kérnie ezekhez.

Az Android 11 széles körű elterjedése a következő időszakban várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trendforduló a munkaerőpiacon: a nagyvállalatok lassan újra bővítenének

Trendforduló a munkaerőpiacon: a nagyvállalatok lassan újra bővítenének

Győrfi Pál visszatért, és felvett egy maszkot

Győrfi Pál visszatért, és felvett egy maszkot

Uniós oltalom alá kerül az akasztói szikiponty

Uniós oltalom alá kerül az akasztói szikiponty